”Produce 95-100% anticorpi”. Vaccinul franco-britanic folosește aceeași tehnologie ca serul antigripal Sanofi

”Produce 95-100% anticorpi”. Vaccinul franco-britanic folosește aceeași tehnologie ca serul antigripal Sanofi

mai 17, 2021 0

Vaccinul experimental dezvoltat de Sanofi și GlaxoSmithKline a generat un răspuns imun solid în primele etape ale testelor clinice, ceea ce le va permite să treacă la testele clinice de fază avansată, a anunțat luni producătorul francez de medicamente, potrivit Reuters.

Sanofi, împreună cu firma britanică GSK, spun că Faza a III-a va începe în următoarele săptămâni și va implica peste 35.000 de persoane, cu speranța că vaccinul va fi aprobat până în trimestrul patru

”Rezultatele interimare ale Fazei a II-a au arătat o seroconversie (apariția de anticorpi n. red.) de 95%-100% după a doua doză în toate grupele de vârstă (18-95 de ani), la toate dozele, cu o toleranță acceptabilă și fără probleme de siguranță”, a transmis Sanofi.

Vaccinul franco-britanic folosește aceeași tehnologie ca cea a vaccinului Sanofi contra gripei sezoniere, combinată cu folosirea unui adjuvant ce mărește eficacitatea vaccinului, fabricat de GSK.

Anunțul de luni reprezintă un moment de răscruce pentru Sanofi și GSK, în condițiile în care în decembrie cele două companii au fost nevoite să reia testele clinice și să amâne lansarea vaccinului după ce acesta a generat un răspuns imun scăzut la vârstnici din cauza unei formule antigenice slabe.

Acestea rămân, astfel, în cursa de aducerea de noi vaccinuri contra Covid-19 pe piață. Luna trecută, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyena a spus că vaccinurile pe bază de proteine, ca cel dezvoltat de Sanofi și GSK, ”chiar au potențial”, un semnal că UE își construiește o strategie de achiziții pentru următorii doi ani.

Până acum, Sanofi a încheiat acorduri de achiziție cu SUA, UE, Canada și Marea Britanie, dar și cu programul COVAX al Organizației Mondiale a Sănătății.

Sursa: Hotnews

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.