Profesorul lui peshte si elevul varza

mai 8, 2008 0

Robert Ionut Ionescu, din clasa a 9-a B si-a pierdut teza la limba romana langa statia de tramvai din apropierea Liceului Sincai. Eu am gasit-o. Iar teza lui bate orice culegere de perle. Cum si nota data de proful sau profa lui de romana bate zdravan in cap logica bunului simt si a educatiei minimale. Pentru ca o nota de 7 pentru o lucrare ce ar putea fi scrisa si de un semi-alfabetizat este o dovada a faptului ca, probabil, dascalul a confundat limba romana cu o prostituata. Altfel nu-mi explic cum de nu s-a mirat cand a vazut felul in care a fost siluita sistematic de sarmanul elev. Si ca tot a venit vorba, nu-mi dau seama nici cum a putut inventa un asemenea subiect cretin, ca cel cu povestea romantica (detalii mai jos)
Iata insa, doua raspunsuri din teza invocata, in ortografia originala:
„2.Cum iti imaginezi cadrul unei povesti romantice de iubire intre doi tineri indragostiti?
Raspuns: Intr-un parc cu multe flori si multa vegetatie, pe o banca cu un lac in fata unde pot admira apusul de soare, care se reflecta-n lacul din fata lor, unde lumina soarelui se reflecta pe toata lungimea lacului.
3. Da exemple de cateva elemente romantice din lirica Eminesciana?
Raspuns:
Iarna pe ulita
Codrul
Stoluri de randunele
Luna, stelele, izvorul
Plapuma covorul de nea”
Iar aici, dovada:
teza1.JPG teza2.JPG
Acum sa fie de vina hormonii, spiritul adolescentin, faptul ca n-a iesit Steaua campioana….. nu stiu… dar aceasta teza la romana si cu nota aferenta sunt dovezile unei stari de fapt in care si elevilor (mai multi, mai putini), si profesorilor (mai multi, mai putini) numai de scoala nu le arde…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.