Ziua Israelului, Maresalul Antonescu, Deletant & Trasca

mai 8, 2008 0

Pe rind.
Azi, Israelul sarbatoreste 60 de ani de la infiintare. Ceremoniile care marcheaza momentul sint impresionante. Numai pentru parada aeriana si maritima sint puse la bataie 28 de milioane. Sarbatoarea, inceputa aseara, se intinde pe durata a trei zile, cu 8 mai – ziua cea mai densa.
Ieri, in presa, o stire imbucuratoare. Reabilitarea Maresalului Antonescu a fost respinsa la tribunal. Mai multe detalii aici! Probabil ca vestea nu e imbucuratoare pentru multi dintre cei care, confundind propriile dorinte si proiectii cu faptele, vad in continuare in personajul cu pricina un simbol al puritatii nationale si un lider vizionar. Dincolo de asta, stirea e, inca o data, de bine – pentru ca face dreptate si pentru ca e in sensul adevarului.
Acum citeva saptamani, la editura Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”, a aparut o carte care ofera argumente imbatabile cu privire la Holocaustul din Romania, inca refuzat de o buna parte din comunitatea istoricilor romani si negat violent chiar de gruparile revizioniste. Cartea se cheama „Al III-lea Reich si Holocaustul din Romania”, e, in proportia cea mai mare, datorata domnului Ottmar Trasca si beneficiaza de asistenta activa a lui Dennis Deletant. Intr-o dezbatere despre Holocaustul romanesc, cartea aceasta este de neocolit. „Caramida”aceasta (caci are peste 750 de pagini) continua o multime de documente din care reise inclusiv faptul ca pina si germanii au fost socati de practica politicii antisemite a romanilor. Probabil ca pentru multi, cartea e necunoscuta. Probabil ca pentru unii, ea trebuie ignorata (dupa principiul, pe care, da, l-am mai enuntat aici: „daca realitatea ma contrazice, cu atit mai rau pentru ea!”). Ceea ce e insa indiscutabil e faptul ca EA EXISTA.
Coperta cartii arata asa:
holocaust-pentru-blog.jpg
Astazi voi reciti Amos Oz. Cu multa placere, daca imi permiteti o confesiune. Asta, de pilda!
ATENTIE! Cu permisiunea dumneavoasta si chiar fara permisiunea unora dintre dumneavoastra, va anunt ca orice postare care are caracter antisemit e interzisa aici!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.