PSD asistă cu uimire bucuroasă la telenovela PDL

decembrie 15, 2008 0

Păi, avem aşa. Stolojan s-a aşezat pe canapeaua de la Cotroceni şi a zis că nu mai vrea. Şi-a aranjat o implozie de subconştient pe luni dimineaţa – cu alte cuvinte, a zis că nu mai vrea şi în public, în timp ce în spatele măştii de fier se produceau explozii peste explozii.
Am ajuns de la compromis raţional, la show de iraţional.
Şi a venit rîndul PSD-ului să-şi arate nedumerirea veselă în faţa telenovelei. Ba chiar se joacă, anunţă că s-au schimbat regulile negocierii, Oprişan rîde vesel prin spatele lui Geoană, PNL-ul îşi trimite reprezentanţi de vîrf (doi domni care ieşiseră din viaţa publică împovăraţi de penibil, Claudiu Săftoiu şi Adrian Cioroianu) să vorbească în dodii.
Aflăm că a fost chemată o societate civilă (ce fel de „civilă” o mai fi fiind) încă de sîmbătă la Cotroceni să afle în secret că Stolojan a cedat…
Ei, din tot acest show PSD cîştigă. M-aş mira să mai cîştige PDL-ul primăria la Cluj după plecarea lui Boc. Eu nu pot să înţeleg cum de au reuşit învingătorii alegerilor împreună cu Băsescu să-şi tragă atîtea gloanţe în cap.
Ce e grav cu adevărat: discuţia despre criză se amînă nedeterminat pînă se termină şi noul episod telenovelistic. De aia nu merge mai nimic pe aici – pentru că ne uităm la ştiri ca la „Numai iubirea”.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.