Punem pariu? (e, intr-un fel, tot despre Basescu)

mai 16, 2007 0

Deja se simte. Desantul de „analisti” plimbati la televizor isi schimba usor-usor discursul. Nu le-a iesit tirul, direct sau bine camuflat de o retorica doar aparent binevoitoare, indreptat catre Traian Basescu in aceasta campanie electorala. Dar nu e nimic. Se vor replia, unii se repliaza deja. Nu isi vor cere iertare pentru sutele de teme false pe care le-au turnat sau pe care, mai bine zis, au incercat sa le toarne in capul telespectatorilor; vor bate doar putin in retragere.
E o partitura pe care au mai jucat-o si imediat dupa 2004. Vor recunoaste cu jumatate de gura ca Traian Basescu e un super animal politic ( ale carui discursuri – eu recunosc: bine impanate cu excese si cu populisme de doi bani – le-au vestejit pe ale lor; asta nu sint sigur ca o vor recunoaste) si vor trece mai departe. Nu se vor spala pe gura pe care au scos, „analitic”, multe broaste si nici nu vor renunta sa mai practice un sport aparte pe care rusii il numesc „a turna macaroane in urechile cuiva”. Vor ramine la datorie, practicind o „echidistanta” aiuritoare. 
Punem pariu ca de luni majoritatea acestor lideri de opinie care participa la campanii subtile de intoxicare in masa vor spune ca au avut inca o data dreptate, ca ei au spus – cind si cit de des au spus in saptamanile astea trei? – ca Traian Basescu isi va zdrobi adversarii si ca victoria sa era, in fond, superprevizibila.
Dupa care, cum spuneam, vor reveni la datorie.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.