Pușcăriașii antivacciniști au infectat pe toată lumea și au băgat întreaga zonă în carantină

Pușcăriașii antivacciniști au infectat pe toată lumea și au băgat întreaga zonă în carantină

august 4, 2021 0

NOTĂ – foto sus: deținuți dintr-o închisoare din El Salvador, purtând mască la o vizită a ziariștilor

Deținuții antivacciniști au provocat un focar de coronavirus în închisoarea Las Palmas II, din Arhipelagul Canare, cea mai mare din Spania.

Focarul a afectat 76 de persoane și a forțat autoritățile situate în sudul celebrei destinații turistice Gran Canaria să fie puse în carantină.

Delegatul guvernamental din Insulele Canare a subliniat că toate protocoalele împotriva coronavirusului și liniile directoare de izolare sunt respectate, deci nu există niciun motiv de alarmă, deoarece, în plus, autoritățile regionale de sănătate gestionează și monitorizează acest focar.

Sindicatul ACAIP-UGT a raportat că un nou focar de coronavirus a fost detectat și în Centrul Penitenciar Picassent (Valencia) și a ridicat numărul deținuților afectați la 155, la care trebuie adăugat un funcționar infectat și alți doi în carantină, pe lângă alți 500 de deținuți, de asemenea, în carantină pentru diverse circumstanțe.

Odată ce testele PCR au fost efectuate pe cei peste 120 de deținuți ai modulului 8 al Unității de conformitate, au fost confirmate 69 de cazuri pozitive și 9 cazuri neconcludente, care se adaugă la focarul detectat săptămâna trecută în modulul 9, ceea ce crește totalul numărul deținuților pozitivi confirmați la 155, anunță presa iberică.

În această săptămână s-a știut, de asemenea, că un lucrător care oferă servicii în acel modul 8, după ce s-a simțit rău și a prezentat simptome compatibile cu Covid-19, a fost testat pozitiv în ciuda faptului că primise programul complet de vaccinare de mai mult de o lună.

Doi colegi care au lucrat cu el săptămâna trecută se află în carantină preventivă și, în ciuda faptului că și-au desfășurat activitatea într-un departament cu peste 70 de deținuți pozitivi, cei responsabili de închisoare nu au recunoscut că este o boală profesională.

Au descoperit cauza lipsei de oxigen din cauza COVID

Aceasta ar fi vestea proastă care vine din vestul Europei. Vestea bună este însă că oamenii de știință nu renunță la eforturile lor de a investiga cauzele îmbolnăvirii grave din cauza COVID, cea mai cunoscută fiind lipsa oxigenului.

Cercetătorii de la Institutul de Biomedicină din Sevilla (IBiS), un centru mixt la care participă Universitatea din Sevilla (SUA), condus de medicii Javier Villadiego, Juan José Toledo-Aral și José López-Barneo, au dezvoltat un studiu care a identificat cauza „hipoxemiei tăcute”, una dintre caracteristicile Covid-19 care „a nedumerit cel mai mult comunitatea științifică și medicală”.

Acest fenomen constă într-o scădere pronunțată a nivelului de oxigen din sângele arterial fără a prezenta simptome, cum ar fi senzația de respirație scurtă sau creșterea frecvenței respiratorii.

Concluziile echipei de cercetare sugerează că infecția corpului carotidian de către SARS-CoV-2 ar putea fi originea „hipoxemiei tăcute”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.