Puştii din Anglia cred că Hitler a fost antrenor de fotbal

noiembrie 6, 2009 0

HitlerChildrenDM_708x800La fiecare sfârşit de an, nu ai cum să scapi de cerşetori, colindele lui Şeicaru şi teoriile conspiraţiei în legătură ce Ceauşescu. Aproape de fiecare dată, juniorii plecaţi întâmplător de lângă calculator şi ajunşi în faţa reporterilor cam dau din umeri atunci când sunt întrebaţi despre dictator.
Puştii din România nu pot fi condamnaţi că au ratat cozile părinţilor şi bunicilor şi toate nenorocirile comunismului. Uite, nici picii din Anglia nu ştiu cine a fost Hitler, dar îşi dau cu părerea.
Un studiu a scos la iveală că unul din 20 de copii care merg la şcoală este convins că Adolf Hitler a fost un antrenor german de fotbal, în aceeaşi proporţie fiind convinşi că Holocaustul a fost sărbătoarea care a consfiinţit sfârşitul războiului. Şi asta nu e tot. Unul din şase elevi crede că Auschwitz-ul este un parc de distracţii, iar „blitz” se referă la opreaţiunea de curăţenie de după Al Doilea Război Mondial.
Pentru acest studiu făcut de fundaţia Erskine din Marea Britanie au fost intervievaţi 2.000 de copii cu vârstele cuprinse între 9 şi 11 ani.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.