Rafila dă și el milităria jos din pod și anunță ”toleranță zero” față de încălcarea regulilor

Rafila dă și el milităria jos din pod și anunță ”toleranță zero” față de încălcarea regulilor

decembrie 8, 2021 0

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că înlesnirea unora dintre restricţiile stabilite în contextul pandemiei trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie.

„Faptul că s-au relaxat măsurile ar trebui să fie un factor încurajator și pentru respectarea lor.Înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a acestor prevederi. Să ne uităm la cadrul legal care îi sancționează pe cei care nu respectă. Suntem de acord că mai ales în această perioadă să ne putem desfășura activitatea cu măsuri ușor relaxate și aduse la un numitor comun, s-a inclus în certificatul digital Covid și accesul pentru persoane care sunt testate, lucru normal, natural, dar foarte clar pentru toți operatorii economici care trebuie să respecte legislația în ce privește măsurile de protecție, gradul de ocupare al acestor instituții. Trebuie să fie foarte clar că nu putem avea niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor”, a declarat ministrul Sănătății.

”Să ținem lucrurile sub control, să nu avem un viitor val care să ne pună probleme greu surmontabile. Evaluăm la Ministerul Sănătății capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor. Ne preocupă accesul la servicii medicale pentru pacienții cu alte patologii. Dezvoltăm cu medicii de familie un proiect care să permită testarea extinsă la nivelul medicilor de familie a persoanelor simptomatice sau care au fost contacți  ai persoanelor infectate, procedurile legate de evaluarea și tratamentul ambulatoriu al acestor pacienți, astfel că presiunea pe spitale, într-o eventuală intensificare a circulației virusului să fie mai mică”, a mai declarat Rafila.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.