Rafila demască tragedia sanitară și arată cu degetul spre marele vinovat: Ministerul Sănătății

Rafila demască tragedia sanitară și arată cu degetul spre marele vinovat: Ministerul Sănătății

noiembrie 24, 2021 0

România a devenit cel mai negativ exemplu al lumii în valul 4 al pandemiei: cel mai mare număr de morți raportat la numărul de locuitori.

Spitalele au fost complet nepregătite, fără paturi ATI și lipsite de medicație. Ioana Mihăilă, fostul ministru USR al Sănătății, este considerată principala responsabilă pentru proasta gestionare a crizei sanitare.

Noul ministru propus la Sănătate promite acum să ia taurul de coarne, astfel ca România să nu mai fie prinsă nepregătită în valul 5 al pandemiei.

Deputatul PSD Alexandru Rafila, propus pentru funcția de ministru al Sănătății, spune că măsurile sanitare ar trebui luate și asumate de Ministerul Sănătății și nu de altă instituție. El a făcut referire în acest caz la Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de secretarul de stat Raed Arafat, care face parte din Ministerul de Interne.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, a spus Alexandru Rafila.

„Voi avea o discuţie la nivelul Guvernului, încât acest mecanism să fie schimbat, iar Ministerul Sănătății să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real. Nu putem să lucrăm ca o anexă a unei suprastructuri”, a mai săpus Rafila.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.