De ce s-a aliat primarul USR al Bacăului cu ”USL 2”. Câți aleși locali USR va ”pescui” PNL?

De ce s-a aliat primarul USR al Bacăului cu ”USL 2”. Câți aleși locali USR va ”pescui” PNL?

noiembrie 24, 2021 0

Primarul din Bacău, Lucian Stanciu Viziteu (USR), afirmă că, în ciuda „reconfigurărilor de la Bucureşti”, el a fost ales datorită sprijinului primit, pe plan local, de la PNL.

„De aceea, vă promit că voi face tot ce depinde de mine pentru a ţine această alianţă unită”, adaugă el.

Într-un mesaj pe pagina sa de socializare, Viziteu spune practic că el nu merge pe linia impusă ”la centru” de Cioloș și Barna, adică ruptura totală de ”USL2” sau ”monstruoasa coaliție”, dimpotrivă, rămâne aliat cu o partea din ceea ce discursul USR numește ”USL2”, adică alianța PNL-PSD-UDMR.

Mesajul pe care îl publicăm integral mai jos dă semnalul că aleșii locali ai USR sunt foarte afectați de decizia conducerii USR de a părăsi puterea și a trece în Opoziție.

Un prim semnal a fost anunțat de ministrul Dezvoltării, Csecke Attila, care a dezvăluit că TOȚI primarii USR din țară au cerut ajutor prin PNDL3 – adică exact programul acuzat de conducerea USR că va fi ”hoție” pentru primarii PNL.

Mesajul lui Viziteu arată dificultatea primarilor USR din țară de a rezista în afara guvernării, fără bani pentru localitățile lor. NU e exclus ca astfel de poziții să fie adoptate și de alți aleși locali ai USR, iar unii dintre ei să candideze din partea PNL la viitoarele alegeri.

Primarul USR din Alba Iulia a fost viceprimar din partea PNL și a plecat din partid cu puțin înainte de alegerile locale din 2020. Cu USR lipsit de acces la resurse, e posibil ca unii aleși locali să facă drumul exact invers: dinspre USR spre PNL.

Semnalul tras de primarul USR de Bacău poate fi începutul.

Mesajul primarului USR al Bacăului care rămâne alături de PNL

 

Dragi prieteni,
Am privit cu îngrijorare ruperea alianței PNL-USR-UDMR. Am considerat de la început că aceasta este singura formulă posibilă pentru modernizarea României.
În ciuda reconfigurărilor de la București, eu am fost ales datorită sprijinului pe care l-am primit, pe plan local, de la Partidul Național Liberal. Sprijinul PNL Bacău și al zecilor de mii de membri și de simpatizanți liberali a fost decisiv.
De aceea, vă promit că voi face tot ce depinde de mine pentru a ține această alianță unită. Voi face tot ce depinde de mine pentru a continua modernizarea Bacăului începută în acest an pandemic.
Nu am avut și nu voi avea niciodată orgolii. Am învățat foarte repede că orgoliile nu sunt bune în politică și că ele pot distruge în câteva clipe ce s-a construit cu dificultate.
De aceea, îi mulțumesc lui Liviu Miroșeanu și miilor de liberali care, ca și mine, pun pe primul loc interesele băcăuanilor și nu interesele politice.
Am intrat în cursa pentru Primăria Municipiului Bacău cu gândul ca împreună să reușim să mișcăm lucrurile în direcția corectă. Am intrat în cursă cu dorința de a avea un spital mai bun, școli și grădinițe moderne, parcuri mai curate și mai primitoare.
Rămân optimist. Rămân optimist pentru că am plecat la drum având alături de mine parteneri care au dovedit caracter, onoare și bune intenții.
Sunt sigur că actuala configurație de la București are termen de valabilitate foarte scurt și că în cele din urmă vom reface singura formulă capabilă să modernizeze țara, singura alianță naturală acceptată de electoratul nostru, singura alianță capabilă să ducă România înainte.

„Toate localitățile cu primari USR PLUS au cerut finanțare prin Anghel Saligny”

Investițiile în rețeaua de apă și canalizare și modernizarea drumurilor sunt importante și necesare, fapt dovedit de cererile de finanțare pentru aceste proiecte depuse de 97,5% dintre comunele, orașele, municipiile și județele din România – a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, după ce termenul de depunere pentru proiectele de infrastructură finanțate de Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” a fost încheiat în data de 9 noiembrie, la ora 0.00. Toate consiliile județene și toate sectoarele municipiului București au cerut finanțare.

Suma totală a cererilor de finanțare este de 137,59 de miliarde de lei, cerute de 3.147 de UAT-uri pentru 7.545 de proiecte, în condițiile în care bugetul programului este de 50 de miliarde.

Acesta a precizat că toți primarii USR PLUS au cerut bani prin programul Anghel Saligny.

„Am constatat cu bucurie că toate localitățile cu primari USR-PLUS au cerut finanțare prin Anghel Saligny. Înseamnă că USR-PLUS a înțeles, în cele din urmă, că este nevoie de acest program de finanțare și că este unul bine gândit, care merită accesat.”, a mai declarat ministrul Dezvoltării.

USR a acuzat PNDL3: ”Și-au făcut cale liberă să fure”

Reprezentanţii USR PLUS au reacţionat pe Facebook imediat după anunţul premierului Florin Cîţu privind aprobarea în Guvern a programului Anghel Saligny. Este un nou abuz marca OUG 13, îi cerem lui Florin Cîţu să demisioneze.

În mesajul de pe reţeaua de socializare premierul Florin Cîţu şi ministrul Lucian Bode sunt comparaţi cu Liviu Dragnea şi cu Florin Iordache. Reprezentanţii USR PLUS îi cer din nou premierului să demisioneze.

„Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîţu şi Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea si Iordache în 2017: au călcat în picioare justiţia şi şi-au făcut cale liberă să fure. Florin Cîţu, demisia!”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii USR PLUS.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.