Rareș Bogdan anunță că va fi ministru în Guvernul Ciolacu: ”Voi renunța la mandatul de europarlamentar”

Rareș Bogdan anunță că va fi ministru în Guvernul Ciolacu: ”Voi renunța la mandatul de europarlamentar”

noiembrie 26, 2021 0

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat joi seară, la Digi 24, că ziua în care Marcel Ciolacu va deveni premier prin rotație, în locul lui Nicolae Ciucă, îl va găsi ca ministru în Palatul Victoria.

”Pe 25 mai 2023, vă asigur că voi fi în Palatul Victoria (n.r. – ca ministru), pe un portofoliu pe care nu vi-l pot dezvălui acum, pentru a mă asigura că Marcel Ciolacu, viitorul premier, va respecta programul de guvernare și implicit obiectivele PNL. I-am spus domnului Ciolacu așa: pentru că am văzut comportamentul dvs în aceste zile, nu voi pleca acum de la Bruxelles, pentru că am niște proiecte de încheiat, însă pe data de 25 mai 2023 veți fi cu mine în Guvern! Asta i-am spus domnului Ciolacu. Voi fi la masă cu dvs în Guvern, din partea PNL. Și voi veni la Palatul Victoria, tocmai pentru că aroganțele nu au ce să caute, într-o coaliție. Trebuie să învățăm de la nemți, italieni, belgieni. Pentru că vreau să-i asigur pe colegii mei liberali și pe români că vom livra rezultate, așa cum am promis atunci când am făcut acest compromis prin intrarea în această nouă coaliție de guvernare. Nu a fost ușor pentru noi asta, să știți, dar nici în Italia stânga și dreapta nu s-au iubit când și-au dat mâna să susțină același guvern Draghi, având toți același interes: să atragă aproape 200 de miliarde de euro prin PNRR-ul lor, bani de care toată Italia are nevoie. Deci, da, peste un an și jumătate, voi renunța la mandatul de europarlamentar și voi veni în Guvern, ca să mă asigur că domnul Ciolacu va respecta programul de guvernare”, a declarat Rareș Bogdan.

Acesta s-a arătat deranjat de atacul lui Marcel Ciolacu, la ședința comună a Parlamentului pentru votarea Cabinetului Ciucă, față de președintele Iohannis.

Ciolacu a spus, de la tribună: ”Eu nu voi minți niciodată că am învins pandemia”.

”Cred că domnul Ciolacu a încurcat discursurile. Cred că a luat discursul de la demiterea Guvernului Cîțu și l-a citit acum. Rog ca următoarea dată când se mai întâmplă așa ceva, colegii mei liberali să reacționeze în Camera Deputaților. Noi suntem Partidul Național Liberal, nu putem fi umiliți de absolut nimeni”, a spus, deranjat, Rareș Bogdan.

El a afirmat că nu crede în zvonurile privind încercarea unui grup de liberali avându-l în frunte pe Iulian Dumitrescu de a-l debarca pe Florin Cîțu de la șefia PNL.

”Nu asta ne trebuie acum. Florin Cîțu e președintele PNL ales la congres. Acum trebuie să ne concentrăm pe guvernare, să avem rezultate, să livrăm investiții locale, să atragem bani europeni”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Sursa: lumealibera.ro

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.