Reacția senatorului PNL Ion Iordache după ce DNA i-a ”săltat” doi foști colegi de afaceri: ”Rușine să vă fie!”

Reacția senatorului PNL Ion Iordache după ce DNA i-a ”săltat” doi foști colegi de afaceri: ”Rușine să vă fie!”

martie 31, 2021 0

Senatorul PNL de Gorj Ion Iordache a transmis presei o declarație în urma reținerii de către DNA a doi foști colaboratori de afaceri ai săi din perioada dinainte de candida pentru Parlamentul României.

Redăm mai jos intervenția integrală a parlamentarului liberal:

”Referitor la tentativa de a-i distruge pe cei care refuză să stea cu fruntea plecată, îmi asum complet următoarele:

Sunt revoltat de ușurința cu care, funcționari plătiți din bani publici se joacă de-a dumnezeii cu libertatea unor oameni în încercarea de a distruge și ce a mai rămas viu în economia acestui județ.
Ca parlamentar nu pot să nu reacționez când văd că, pentru acuzații fără dovezi și argumente, din voința unui singur om (procurorul), care nu este la prima greșeală, nevinovații ajung să-și demonstreze nevinovăția. Am convingerea că, indiferent de frustrări, sete de răzbunare sau comandă, funcționarul n-ar putea face asemenea abuzuri dacă ar răspunde în fața legii ca orice alt cetățean.
Firmele pe care vor să le închidă sunt printre ultimele rămase în Gorj și printre cei mai mari plătitori de taxe și impozite din județ.
Acuzațiile descrise în comunicatul de presă transmis de Parchet se bazează doar pe supoziții și pe probe fabricate.
După gratii este locul celor care abuzează de funcțiile pe care le dețin distrugând iremediabil viitorul unor oameni și orice șansă de dezvoltare a întregii comunități.
Sper că va veni momentul în care veți plăti pentru aceste abuzuri! Rușine să vă fie!

Senator Ion Iordache”

Ce s-a întâmplat, de fapt?

Doru Șandru, directorul societății Romstrade SA și omul care conduce grupul de firme Ydail Construct SRL, a fost reținut pentru 24 de ore, marți, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Alături de Șandru, în Arestul IPJ Gorj a ajuns și Mircea Vărzaru, administratorul firmei Ydail Construct SRL.

Potrivit unor surse citate de GorjOnline.ro, marți, organele de cercetare penală au efectuat percheziții la firmele controlate de Ion Iordache, iar în acest dosar au fost audiați și alți oameni de afaceri care au avut relații contractuale cu Ydail Construct.

Doru Șandru este cumnatul senatorului Ion Iordache și a mai fost reținut de procurori și în decembrie 2015, alături de mai mulți primari gorjeni, însă dosarul a fost clasat, cinci ani mai târziu, după ce judecătorii au eliminat toate înregistrările care demonstrau că primarii au primit șpăgi pentru contracte acordate firmelor din grupul Ydail.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.