Locul din lume unde chiar e adevărata afirmația ”coronavirusul nu există”

Locul din lume unde chiar e adevărata afirmația ”coronavirusul nu există”

martie 31, 2021 0

Baza Carlini este principala bază științifică din totalul de 13 pe care Argentina le administrează în Antarctica și una dintre cele șase baze permanente. Aici lucrezi tot timpul anului și izolarea în timpul iernii vine natural. În timp ce restul lumii este lovit de pandemie, continentul alb este singurul fără cazuri de coronavirus.

Jasmine Fógel a sosit pe 27 ianuarie 2020 și este a doua femeie care ocupă rolul de om de știință la baza Carlini. Biochimistul de la Institutul Antarctic Argentinian va sta puțin peste un an, dedicat proiectelor de științe marine și sprijinind alte cercetări. Argentina continentală este încă în carantină, dar aici munca nu se oprește

Primele cazuri de COVID-19 au avut loc în Argentina, când personalul bazei Carlini se afla deja în Antarctica. Odată ce membrii campaniei de vară s-au întors, 25 de persoane au rămas lucrând permanent în timpul iernii: cinci de la Institutul Antarctic Argentinian și Direcția Națională Antarctică, două de la serviciul meteorologic național și 18 soldați.

În navigații, probele de apă sunt prelevate în diferite puncte și la diferite adâncimi pentru a determina cantitatea de sedimente și clorofilă și pentru a evalua fito și zooplanctonul și cantitatea de lumină care atinge diferitele adâncimi, printre alți factori. Prin scufundări, ei colectează și animale, cum ar fi moluștele, care vor fi studiate

„Viața noastră de zi cu zi nu s-a schimbat deloc cu coronavirusul, deoarece nu a ajuns încă pe acest continent. Singurul lucru care este restricționat și reglementat este contactul cu alte baze. Marfa trebuie dezinfectată de unde pleacă și, de asemenea, când ajunge aici. „, spune cercetătoarea argentiniană, care finalizează a treia campanie din Antarctica.

Păstrarea Antarcticii fără coronavirus este o provocare pentru toate țările care desfășoară activități științifice pe acest continent, unde există un climat puternic de cooperare internațională, care în contextul pandemiei va fi cheia. Germania lucrează îndeaproape cu Argentina la proiecte comune și datorită laboratorului Dallmann de la baza Carlini.

„În multe privințe, Antarctica este un loc necunoscut pentru omenire, un mare mister și o zonă foarte importantă. Ceea ce se întâmplă aici ar putea avea repercusiuni asupra restului lumii. Continuarea acestor lucrări implică susținerea unor linii de cercetare, care în multe cazuri cazurile sunt istorice, au peste 20 de ani și ne permit să ne cunoaștem mai bine planeta ”, subliniază Fógel.

Privirea lumii se îndreaptă spre Antarctica și creșterea notorie a temperaturilor, ceea ce a motivat diverse studii asupra efectelor încălzirii globale. Ecologia de coastă este, de asemenea, un subiect de interes. Printre alte proiecte, baza Carlini efectuează cercetări asupra macroalgelor și cercetări ale păsărilor și mamiferelor marine.

Motivația principală este să poți continua să lucrezi la proiecte și să îți îndeplinești sarcinile pentru care au venit în Antarctica.

Aici vă puteți bucura de viață în aer liber, printre peisaje frumoase și o bogată faună locală, care include elefanți de mare, lei de mare și foci.

În timp ce munca în Antarctica continuă, cercetătorii urmăresc dezvoltarea pandemiei în restul lumii, ceea ce va avea și impact asupra organizării viitoarei campanii antarctice.

Probabil că se vor întoarce într-o lume foarte diferită de cea pe care au lăsat-o când au ajuns pe continentul înghețat.

„Cel puțin sper să îmbrățișez oamenii la întoarcere”, mărturisește Jazmín Fógel.

Sursa: Deutsche Welle

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.