RFI: Valul trei al pandemiei va lovi puternic printre tineri

RFI: Valul trei al pandemiei va lovi puternic printre tineri

martie 8, 2021 0

Ultimul bilanț indică un număr mare de cazuri de infectare cu SARS COV 2 : în ultimele 24 de ore au fost 2.280 de români confirmați cu noul coronavirus, iar 63 au murit.

Dintre decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani și trei decese la categoria de vârstă 40-49 ani, deci scade și vârsta persoanelor decedate. Cel mai grav însă, dacă ar fi să îl cităm pe ministrul sănătății, este faptul că numărul persoanelor internate la terapie intensivă este extrem de ridicat : 1098 dintr-un total de 9825 de spitalizări.

La RFI, doctorul Ioana Stăncel, expert în sănătate public, confirm că a început în forță un al treilea val al pandemiei și acesta vine cu un specific care ar trebui să ne neliniștească și să ne responsabilizeze :

”Specificul acestui al treilea val va fi o creștere mult mai rapidă decât la primul și la al doilea val și vom ajunge la opt mii, zece mii de cazuri zilnice mult mai repede decât la celelalte două valuri. De asemenea, specificul este că va afecta persoanele adulte, tinere, active”, în special pentru că acestea sunt implicate în activități în mare parte de natură economic sau social care presupun o expunere mai mare și apoi pentru că acestea sunt mai puțin atente la măsurile de prevenție, explică expertul.

”Alt specific este că pentru acest grup de vârstă și de populație, formele specific de manifestare a bolii pot fi mai severe pentru că la persoanele adulte se declanșează mai repede furtuna inflamatorie și intensitatea acestui fenomen clinic va fi mult mai mare. Deci vom avea cazuri clinice mult mai grave, cu presume pe sistemul sanitar”, spune la RFI Ioana Stăncel.

Pe larg, AICI

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.