România, capitala lumii libere de la granița cu războiul împotriva lumii libere

România, capitala lumii libere de la granița cu războiul împotriva lumii libere

martie 11, 2022 0

Vizita Kamalei Harris la București întărește și mai mult imaginea României de pol de stabilitate pe continent, un fel de capitală a lumii libere de la granița cu războiul îndreptat împotriva lumii libere.

Din acest motiv, instabilitatea internă ”clasică” nu face decât să diminueze din rolul fără precedent pe care Occidentul îl acordă României ca țară NATO și aliat strategic al SUA.

În vremuri ca acestea, e cu atât mai grav să pariezi pe ură și dezbinare, indiferent câte motive de nemulțumire ai avea (și, da, există motive!).

Dar coeziunea socială e o miză infinit mai mare decât aruncatul cu vina pe politicieni.

Am văzut și în atacul Rusiei via cozile la benzinării că o scînteie poate arunca în aer o țară, dacă nu strângem rândurile în fața războiului psihologic al celor care ne vor pe butuci la toate capitolele (bani, militar etc).

Cu toate acestea, România n-a stat niciodată mai bine ca acum, nu în ochii ei însăși la interior, ci dimpotrivă, în afara țării noastre.

Vizita vicepreședintei SUA la București este doar ultimul exemplu.

Ne-au arătat asta înainte șefii UE, ai NATO, presa occidentală, comunitatea internațională.

Cu siguranță nu avem cea mai performantă clasă politică, dar așa cum este ea ne-a adus în acest punct în care ne simțim mai siguri și mai încrezători ca niciodată în istoria noastră modernă.

Toată lumea e acum cu ochii pe România, în sens bun, ceea ce reprezintă un imens capital de imagine pentru noi ca țară!

Acesta nu este meritul actualei administrații de la București, este meritul întregii clase politice românești care, cu toate slăbiciunile ei aproape perene, a găsit un punct comun ce se dovedește vital pentru supraviețuirea națiunii în astfel de momente de cumpănă globală: integrarea României în structurile de putere euroatlantice.

Orice exagerare în dauna acestui mare câștig de țară nu face decât să saboteze realizările de aproape 30 de ani ale României și ale poporului său.

Să nu risipim acest imens capital de imagine și fotografia României în lume de cap de pod și de stabilitate, de aliat-cheie al Occidentului!

Nu suntem cea mai solidă democrație din Europa, dimpotrivă, avem multe bube și restanțe.

Dar suntem în centrul atenției acestei Planete, or asta ar trebui să fie suficient ca noi să nu mai pedalăm pe dezbinare.

Măcar în aceste vremuri în care doar singuri ne putem face rău, din interior.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.