România e fix precum Liga 1

noiembrie 2, 2009 0

Am eu aşa un feeling că fiecare naţiune europeană se aseamănă ca mod de funcţionare şi ca rezultate cu campionatul său de fotbal. Cel puţin în anumite momente ale istoriei. Sigur că e vorba şi de bani, căci ţările bogate reuşesc să aibă campionate bune, dar şi de mentalitate şi, mai ales, de un „nu ştiu ce”…
Dacă luăm Germania, spre exemplu, paralela între naţiune şi naţionala de fotbal este una impecabilă. La fel şi cu Franţa, şi cu Anglia, şi cu Spania. Da’ şi în cazul României e fix la fel. România seamănă până la identificare cu Liga 1.
Băsescu este Steaua Bucureşti, şi el şi clubul fiind tari în clanţă, cu performanţe deosebite la nişte momente, dar din ce în ce mai penibili şi mai răsuflaţi.
Geoană este Dinamo Bucureşti, căci ambele entităţi vor mereu mai mult decât sunt, dar nu reuşesc niciodată.
Crin Antonescu este CFR Cluj,  un fel de normalitate forţată printre ceilalţi politicieni şi celelalte cluburi, fără să şti exact dacă o să mai reuşească un campionat bun sau atât a fost cât a fost.
Sorin Oprescu este, categoric, Rapid Bucureşti, cel mai mucalit club românesc din istorie, care s-a faultat atât de mult de unul singur încât nu mai avea rost să încerce adversarii să o facă.
Da’ Unirea Urziceni cine ziceţi că e? Că io încă nu am depistat…

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.