România, inclusă în „zonele de risc”! Care sunt MĂSURILE speciale și EXCEPȚIILE la intrarea în Germania

România, inclusă în „zonele de risc”! Care sunt MĂSURILE speciale și EXCEPȚIILE la intrarea în Germania

februarie 17, 2021 0

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile germane au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania, în contextul pandemiei de COVID-19. România a fost inclusă în categoria „zonelor de risc”.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat marți noile măsuri de la intrarea în Germania în contextul pandemiei de COVID-19, accesul fiind interzis persoanelor care au fost anterior sosirii în aşa-numitele „zone speciale de risc” – categoria 1 (state în care au fost depistate noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2) şi în „zone speciale de risc” – categoria 2 (statele cu incidenţă ridicată).

Potrivit MAE, România este inclusă în lista cu „zone de risc” (categoria 3). Întreaga clasificare realizată de autoritățile germane poate fi consultată la pagina de internet: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html.

Cine este exceptat de la noile măsuri la intrarea în Germania

Este permisă, în mod excepțional, intrarea în Republica Federală Germania pentru următoarele categorii de persoane:

  • cetățenii germani și membrii de familie ai acestora;
  • persoanele cu reședință sau drept de ședere în Republica Federală Germania;
  • transportatorii de mărfuri;
  • personalul medical;
  • persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent;
  • persoane care călătoresc din însărcinarea AIEA sau ONU;
  • anumite categorii de lucrători necesari pentru menținerea funcționalității unor companii din branșe relevante din punct de vedere sistemic, lista acestor categorii urmând să fie stabilită la nivelul autorităților de land. 

TEST COVID-19 negativ la intrarea în Germania și carantină

Persoanele care se încadrează în excepțiile menționate anterior trebuie să respecte următoarele condiții pentru permiterea intrării pe teritoriul german:

  • să prezinte un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 48 de ore anterior sosirii. Sunt acceptate atât testele biologic-moleculare RT PCR, cât și cele antigen efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch (https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html). Certificatele care atestă rezultatul testului pot fi prezentate în limba germană, engleză sau franceză, tipărite sau în format electronic;
  • să se înregistreze online pe pagina de internet www.einreiseanmeldung.de;
  • să efectueze o perioadă de carantină de zece zile (care poate fi suspendată doar după obținerea unui rezultat negativ al unui nou test efectuat începând cu a cincea zi de la sosire).

Reguli pentru transportul internațional din „zonele speciale de risc” sau care tranzitează aceste zone

Cu privire la transportul internațional de pasageri dinspre „zonele speciale de risc” (categoriile 1 și 2) sau care tranzitează aceste zone către Republica Federală Germania, în contextul noilor măsuri, transportatorii pot îmbarca numai persoanele care se încadrează în excepțiile menționate anterior și cu respectarea condițiilor de intrare pe teritoriul german (menționate mai sus). 

De asemenea, începând cu data de 14 februarie, ca urmare a includerii regiunii Tirol din Republica Austria şi a Republicii Cehe în categoria „zonelor speciale de risc” cu noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2, a fost decisă introducerea de controale temporare la frontierele comune cu aceste state pentru a asigura implementarea sistematică a restricţiilor de călătorie aferente noii clasificări, mai precizează MAE în comunicatul de presă de marți.

Sursa: Realitatea de Diaspora

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.