Sa nu faci ce face popa. Nu e corect politic.

mai 12, 2008 0

Se spune ca aceia care devin calugari l-au gasit pe Dumnezeu si se duc la manastire. Se mai spune si ca daca intri in politica dai de dracu. Sau daca nu dai, cel putin il cauti… Maine in Cotidianul scriu un reportaj despre locul in care cele doua zicale si-au dat mana in campania electorala. Intrebare: oare ce partid a recrutat in oastea sa, cu carnet si patalama, un membru din oastea Domnului?
Raspunsul oficial al BOR-ului la toata treaba asta cred ca ii va cam strica linistea pascala preotului respectiv… pardon, calugarului….. pardon, staretului….
Update: Pot sa va spun ca staretul Arsenie de la Manastirea „Sf Sava”  nu a crezut nici o clipa ca face ceva gresit imbinand monahia cu politica. Am stat de vorba cu el fara patima. Ne-a pus la masa, ca pe orice mirean ce vine duminica la manastire. Problema e ca el e dispus sa ignore absolut orice consecinta politica a gestului sau electoral pentru „un pumn de arginti”. Pentru ca permanent a  tinut sa sublinieze ca fara bani nu poate face nimic, iar daca nu devine consilier nu va avea acei bani. Sincer, cred ca si-a gresit vocatia. Poate si-a dat seama ca mila crestineasca nu mai e atat de miloasa… cine stie?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.