Moldovenii in campanie

mai 12, 2008 0

Duminica am fost plecat intr-o delegatie si am trecut cu masina prin judetele Vrancea si Bacau, astfel ca am putut observa comportamentul moldovenilor in campania electorala. Doua observatii:
1. Intr-un fund de tara, in satul Buda (pura coincidenta) campania electorala se duce pe viata si pe moarte.  Ce Oprescu, ce Blaga, ce Diaconescu! Ce strategii facute de Andronic si nu mai stiu cine… Uite aici vehicul electoral: o baba chioara, in scaunul cu rotile, duce in spate un afis electoral si steagul UE (poza a fost facuta de colegul meu, Dragos Toader).  

poza-berzunti.JPG

2. Peste tot in judetele Vrancea si Bacau, PSD-ul castiga la puncte campania. Pe fiecare gard, poarta, copac sau stalp sunt liste cu candidatii lor. Bannere agatate de copaci, masini vopsite, etc… Cel putin in Vrancea, zambetul lui Oprisan  devine obsedant si chiar dc nu te-a interesat vreodata politica, dupa ce ai traversat judetul, vei putea sa-l recunostri fara probleme. La capitolul asta, PNL-ul si PDL-ul sunt aproape absente…. Cat despre candidatii lui Jiji Becali, acestia s-au fotografiat cu patronul precum se pozau copii la mare cu maimuta sau cu magarusul: toti sunt in aceeasi pozitie si trebuie sa para mult mai umili decat presedintele lor.

P.S. In curand, detalii despre un material din Cotidianul, care arata ca uneori il cauti pe Dumenzeu si , de fapt, dai de Uciga-l Toaca…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.