Samavolnicul Ion Iliescu

octombrie 12, 2009 0

Eu cred ca asa-zisul Raport de condamnare a comunismului este o facatura nefericita. El ignora tocmai momentul cel mai semnificativ – cel al condamnarii reale de catre intregul popor si al inlaturarii prin cea mai radicala miscare populara a dictaturii comuniste: Revolutia Romana, care este expediata in acest raport in cateva pagini.
Hotnews: Potrivit lui Iliescu, Raportul de condamnare a comunismului evita sa mentioneze principalul document programatic al Revolutiei Romane, respectiv Comunicatul catre tara al CFSN, dar, in schimb, recomanda „fara jena” drept document al Revolutiei o Proclamatie din martie 1990, care reprezinta un document „eminamente electoral” si care nu are nimic de-a face cu Proclamatia adoptata de timisoreni in 21 decembrie 1989.

Dar daca va urma? Si daca se va spune inca o data si mai apasat ceea dl Iliescu refuza sa spuna – ca, impreuna cu tovarasii sai, au furat Revolutia si si-au batut jos de mortii din dceembrie 1989? Daca, totusi, se vor redeschide cumva dosarele mineriadelor?
Citatele de mai sus, acolo unde se aude vocea lui Ion Iliescu, pot fi trecute, desigur, la categoria „nistoresturi”…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.