Sasu, rezolva impasu' si lasa-ne!

noiembrie 18, 2009 0

Mai tineti minte aia cu “ Sasu rezolva impasu’ “ sloganul de campanie al actualului sef al TVR pe cand candida la Primaria Capitalei din partea PD? Cred ca era in 1996. Ei bine, iata ca l-a rezolvat pana la urma. Nu al bucurestenilor ci al lui Geoana via Hrebenciuc. Romanii care-i platesc salariul imens si-i tin in viata institutia pe care o conduce platind abonament obligatoriu au fost vaduviti de o dezbatere intre principalii candidati la presedintie, pentru ca asa a vrut fostul sau sef de partid, Mircea Geoana.
Speta e deja notorie. Confruntarea care trebuia sa aiba loc in aceasta seara, de la 19.30 a fost anulata pentru ca seful TVR a schimbat, oficial de la sine putere, in fapt la dorinta lui Geoana, termenii conveniti intre reprezentantii primilor cinci candidati in ordinea popularitatii. I-a introdus in schema si pe mascaricii Vadim si Becali, despre care se pot spune o multime de lucruri dar nu si ca pot sustine o dezbatere electorala civilizata si, mai ales relevanta pentru public. Explicatia smecheriei la care s-au pretat oamenii lui Geoana (unde-l includ si pe seful TVR) e simpla. Mircea Geoana fuge de o dezbatere pe bune ca dracu de tamaie. Il pot intelege dar nu-l pot aproba. Candidatul PSD n-ar face fata onorabil in fata niciunuia dintre cei trei, Traian Basescu, Crin Antonescu si Sorin Oprescu, nici impreuna nici separat. Geoana e bun de gura dar daca se poate doar in fata oglinzii. E un pachet ambulant de texte invatate din mers, stereotipii si populisme. E cvasi-nul cand vine vorba de altceva decat a fost invatat sa spuna.
Dar nu Geoana e cel ce conteaza in aceasta mizerie ci chiar seful TVR. Alexandru Sasu nu-si mai merita functia, obtinuta si-asa urmare a unui troc politic. Nu-i permis sa decizi in numele unui singur candidat, care pana la urma nu reprezinta decat cca 20 la suta din electorat, in detrimentul celor, mult mai multi, care cu siguranta ar fi fost interesati de o dezbatere serioasa. Dar ce ma deranjeaza si mai tare decat asta e ca, in afara de Sebastian Lazaroiu, nimeni nu a facut ceea ce era pana la urma de bunt simt, si anume sa ceara demisia sefului TVR. Crin Antonescu s-a multumit sa ingaime ceva cu “inacceptabil” si cam atat. O fac eu aici, fie si asa de florile marului, ca nu prea conteaza oricum. Domnule Sasu, rezolva matale impasu si lasa-ne! S-or mai gasi sinecuri in tara asta pentru servicile deja prestate PSD-ului, nu ramai somer. Dar nu la TVR. Acolo sunt si banii mei, nu doar ai lui Geoana si Hrebenciuc.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.