Scandal. Credeti ca ar trebui sa imi schimb aceasta declaratie de intentie?

noiembrie 9, 2009 0

Cind mi-am exprimat, minimalist, ce vreau sa fac aici, am spus asa:

Vreau scandal!
Am detestat dintotdeauna o anumita nevoie de liniste ceruta insistent inclusiv de catre “o anumita parte a presei”. E foarte simplu de explicat de ce am aceasta reactie: Romania e o tara care s-a scufundat de fiecare data cind a fost prea multa liniste. Sub umbrela aceasta (a linistii impuse si a consensului interesat), chipul democratic al tarii mele a fost de multe ori desfigurat.
De aici, in mod firesc daca imi dati voie, si slabiciunea mea pentru scandal. Pentru un anumit tip de scandal, blamat, desigur, de “o anumita parte a presei”. Eu ii spun scandal fertil. E acel scandal care nu instutie omerta, care deschide si impune discutii incomode, care refuza locurile comune, care elogiaza atentia si jocul in iarba, nu in culise.
In mare, cam asta vreau sa fac SI aici in/cu textele mele de pe acest site si de pe blogul meu: scandal! Obligatoriu insa: cu calm si moderatie, cu argument, cu idei (unele mai ascutite si mai razboinice!), cu atentie, cu incredere ca nimic nu e inchis in mod fatal si ca totul se joaca inca…

Acum vad ca Traian Basescu vorbeste la fiecare miting ca vrea scandal pentru ca e si el impotriva unui anumit tip de liniste 🙂 Credeti ca ar trebui sa imi schimb aceasta declaratie de intentie? Am vreo vina ca am cazut pe aceeasi idee?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.