Scenariu-șoc în Marea Britanie: 1 din 3 infectați moare din cauza COVID. Cauza: circulația virusului e mare

Scenariu-șoc în Marea Britanie: 1 din 3 infectați moare din cauza COVID. Cauza: circulația virusului e mare

august 2, 2021 0

Un raport al Grupului consultativ științific din Marea Britanie pentru situații de urgență (SAGE) ridică patru scenarii posibile pentru evoluția pandemiei de coronavirus.

Potrivit acestui raport, publicat săptămâna trecută, care încearcă să analizeze ce se va întâmpla cu coronavirusul pe termen scurt, este de așteptat un prim scenariu în care 1 din 3 infectați moare din cauza unei noi variante la fel de letale ca MERS.

Experții britanici consideră că acest scenariu este „probabil” atâta timp cât circulația coronavirusului rămâne ridicată.

Ei sugerează că aceasta este o „posibilitate realistă”, anunță presa din Regatul Unit.

Soluțiile care ar putea preveni acest lucru includ creșterea vaccinării, controlul sosirii noilor tulpini mutante din alte țări și chiar vaccinarea animalelor.

Potrivit experților, acest scenariu s-ar putea datora mutațiilor punctuale sau recombinării noului coronavirus cu alte gene gazdă.

Acest lucru poate apărea printr-o schimbare a genelor interne SARS-CoV-2, cum ar fi proteinele polimerazei. Aceste gene determină rezultatul infecției prin afectarea modului în care virusul se răspândește.

Al doilea scenariu prezintă o nouă tulpină a coronavirusului care evită toate vaccinurile actuale. Grupul de experți consideră că acest scenariu este „aproape sigur”.

În acest caz, vorbim de la dezvoltarea de noi vaccinuri la revaccinarea populației celei mai vulnerabile sau cu risc, pentru ca acești indivizi să obțină suficientă imunitate pentru a evita efectele acestei variante ipotetice a SARS-CoV-2 care ar putea învinge vaccinurile.

În plus, recomandă monitorizarea variantelor antigenice și actualizarea vaccinurilor candidate pentru a acoperi variantele.

Scenariul trei ridică noi variante rezistente la tratamentele antivirale. SAGE vede acest lucru ca „probabil” atâta timp cât antiviralele nu sunt utilizate sau administrate corect.

Ultimul scenariu prevede că noul coronavirus evoluează odată cu scăderea virulenței sale. Acest scenariu are în vedere că virusul devine mai transmisibil, dar mai puțin virulent, adică se adaptează la oameni și devine o boală „endemică” obișnuită.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.