SONDAJ. Sunteți de acord cu obligativitatea vaccinării? Dar cu tăierea salariilor/concedierea celor care refuză?

SONDAJ. Sunteți de acord cu obligativitatea vaccinării? Dar cu tăierea salariilor/concedierea celor care refuză?

august 2, 2021 2

[wpdevart_poll id=”27″ theme=”1″]

În Grecia, vaccinarea va deveni obligatorie pentru personalul din casele de bătrâni cel târziu până pe 16 august şi pentru cadrele sanitare începând de la 1 septembrie.

În plus, profesorii și educatorii din Grecia care reguză să se vaccineze sau să facă teste regulate anti-Covid înainte de a se întoarce la școală vor avea salariile diminuate și vor suferi sancțiuni disciplinare, potrivit unui proiect legislativ discutat de guvern, transmite publicația ekathimerini.

În Italia, un decret lege din 25 mai obligă medicii şi personalul din sănătate să se vaccineze, sub ameninţarea de a nu mai putea să lucreze în contact cu alte persoane. Această obligativitate a fost atacată în justiţie de 300 de cadre medicale.

În Anglia, guvernul a anunţat pe 16 iulie că va face obligatorie vaccinarea angajaţilor din casele de bătrâni, inclusiv personalul nemedical.

În Rusia, primarul Moscovei a decretat pe 16 iunie vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sectorul serviciilor. De atunci, alte localităţi, printre care Sankt-Petersburg şi regiunea sa au luat măsuri similare.

Kazahstanul a ordonat pe 1 iulie vaccinarea obligatorie a majorităţii angajaţilor care au contact cu alte persoane. Arhipelagul Fidji a făcut obligatorie vaccinarea angajaţilor din sectorul public şi din cel privat. Funcţionarii vor trebui să-şi ia concediu dacă nu au primit prima doză de vaccin până pe 15 august şi riscă să fie concediaţi dacă a doua doză nu le este administrată înainte de 1 noiembrie. În sectorul privat, angajaţii vor trebui să fi primit prima doză până pe 1 august. În Guineea Ecuatorială, vaccinarea este obligatorie din 20 iulie pentru unele profesii, precum militarii, pesonalul din sănătate sau cadrele didactice.

În Ungaria, prim-ministrul Viktor Orban a anunţat pe 16 iulie că vaccinarea va deveni obligatorie pentru cadrele sanitare, fără a preciza la ce dată.

În Statele Unite, oraşul San Francisco a anunţat la sfârşitul lunii iunie că va cere celor circa 35.000 de funcţionari ai săi să se vaccineze, sub ameninţarea unor sancţiuni ce pot merge până la concediere. Această cerinţă nu va deveni efectivă decât atunci când vaccinurile vor fi fost total aprobate de agenţia americană a medicamentelor (FDA).

Arabia Saudită a anunţat pe 18 mai că vaccinarea va fi obligatorie începând din august pentru a intra în instituţii guvernamentale şi private, inclusiv de învăţământ şi de divertisment, ca şi în transportul în comun. Doar angajaţii vaccinaţi din sectorul public şi privat se vor putea întoarce la locul lor de muncă.

În China, la mijlocul lunii iulie, circa 20 de comunităţi locale printre care oraşul Chuxiong (510.000 de locuitori, sud-vest) au avertizat că cei de peste 18 ani nevaccinaţi nu vor mai fi primiţi în curând în spitale, şcoli sau transportul public. Comitatul Tianhe (centru) a ameninţat cu concedierea funcţionarii nevaccinaţi până pe 20 iulie. (Sursa: G4Media)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.