Schopenhauer. Merge in campanie! Nu am luat-o razna :)

mai 28, 2008 0

Editura ART. Cu un site vioi si foarte placut. La inceput de drum inca in zona de carte umanista (domnul Mircea Martin e cel care supervizeaza aceasta zona), dar avind in portofoliul deja mai multe titluri foarte bune si atractive. Azi semnalez doar un volum, iar asupra altora o sa imi permit sa revin in curind.
Asadar, Schopenhauer. Concret – „Arta de a avea intotdeauna dreptate”.
In campania aceasta electorala s-a vorbit mult si, mai mereu, nesemnificativ. Lemnos, adesea neingrijit, uneori agramat, des neconvingator, rareori cu sens clar, rarissim elegant.
Carticica aceasta scrisa de filosoful german face inventarul mai multor „stratageme” de discurs, foarte bune in situatii confruntationale. Lectura lor, eventual facuta cu un creion in mina pentru a fisa, poate fi un real cistig pentru cei care vorbesc, de placere sau din obligatie, in public. Sigur ca, in ceea ce spune Schopenhauer e si multa ironie. Dar e si multa tehnica pe care, de pilda, majoritatea candidatilor care ne-au plictisit in aceasta campanie electorala nu o poseda.
Volumul poate fi pus in raftul de biblioteca in care stau cartile de DEBATE, inca putine in limba romana. Foarte putine si, deci, in continuare, foarte necesare!
Arata asa:
original_arta_de_a_avea_intotdeauna_dreptate.jpg

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.