Scrisoarea unui diavol bătrân către unul mai tânăr. Varianta românească

octombrie 11, 2009 0

Oribile Michiduţă, diavol de Valahia, te salut cu respect de aici din Infern! Atât eu cât şi PreaMaleficul Lucifer ţinem să te felicităm pentru felul în care gestionezi situaţia din România. Pe zi ce trece observăm tot mai multe crime, jafuri, minciuni, depresii şi  sinucideri în ţara care ţi-a fost repartizată. Sunt mândru de tine şi de fiecare dată te dau exemplu diavolilor care se ocupă de alte ţări. Mai rar mi-a fost dat să văd atâta ingeniozitate în stârnirea scandalurilor, coruperea clasei politice, distragerea atenţiei de la lucrurile importante şi subminarea sentimentelor pozitive chiar şi în rândul comunităţilor de creştini.

Îmi place foarte mult ceea ce se întâmplă în România în prezent! Jocurile murdare de culise şi acuzele reciproce ale candidaţilor la preşedinţie mă amuză teribil. Nu mă mai satur să privesc angajaţii nemulţumiţi şi protestele din stradă. Întotdeauna am fost de părere că şomerii sunt o pradă mai uşoară. Şi cu toate că disperarea a ajuns la paroxism, reuşeşti să îi ţii pe români într-o stare de derută, lamentându-se toată ziua fără să găsească o soluţie concretă. Speranţa lor e mereu împinsă înainte, ca halca de carne în faţa câinilor de la sanie. Îi omori încet şi sigur, după modelul picăturii chinezeşti. Mai malefic de atât nici nu se putea dragă Michiduţă!

Lăsând laudele, te-aş sfătui să nu uiţi de evenimentul care are loc zilele acestea la Iaşi, cel cu moaştele sfintei Parascheva. O asemenea oportunitate de a crea dezordine, de a strecura ura între creştini şi de a-i discredita în faţa necredincioşilor, nu se iveşte în fiecare zi. Să-ţi mobilizezi cât mai mulţi subordonaţi pentru a-i face pe oameni să uite de orice fel de virtuţi creştine cum ar fi iubirea aproapelui, mila, iertarea, răbdarea, acordarea de întietate şi alte asemenea. Atâta timp cât se gândesc doar să pună primii mâna pe oase şi nu apelează la Şeful lor de Sus (nu îi rostesc Numele pentru că nu se ştie niciodată…), totul va decurge conform planului. Să sperăm la cât mai multe certuri, bătăi, leşinuri şi chiar decese! Să ne pregătim de distracţie aşadar, împreună cu toţi oamenii care sunt de partea noastră, conştient sau inconştient. Cei 500 de jandarmi mobilizaţi din toată regiunea au lăsat deja impresia pe care ne-o dorim asupra acestei adunături de slujitori ai Lui care ar trebui să fie paşnici şi iubitori.

Cam atât deocamdată, malefice Michiduţă! Te felicit încă o dată pentru munca excelentă pe care o prestezi în România. În speranţa că în curând vom reuşi legalizarea prostituţiei şi a drogurilor şi scoaterea creştinismului din constituţie, te salut respectos!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.