Scrisoarea unui jurnalist moldovean


  Ceea ce se intimpla acum in Chisinau imi aminteste de vremurile  staliniste: arestari peste arestari, expulzari, santaj, teroare,  panica, frica. Arestarile curg girla: acum vreo ora a fost arestata Rodica Mahu, redactor sef la Jurnal de Chisinau, a fost batut Oleg  Brega, fiecare liceu din Chisinau este invadat de securisti si politisti. Tinerii sint terorizati si batuti. Sint intimidati
  jurnalistii.
  Ceea ce se intimpla acum in Chisinau e ingrozitor. Oamenilor le este  frica sa mai iasa din casa ca sa nu fie arestati.  Dar trebuie sa rezistam. Pentru ca teroarea si frica nu poate avea  nici o justificare. Dar anume asta fac autoritatile comuniste: vor sa bage sarpele in casele noastre.
  Trebuie sa ne solidarizam cu oamenii arestati din Chisinau, caci, e  absurd sa arestezi un om doar de aceea ca vorbeste romaneste.  Acum scriu acest text si cineva ne suna si ne povesteste ca a fost arestat si jurnalistul roman Doru Dendiu.
  Important e sa nu ne fie frica. Asa mi-a spus Rodica Mahu in urma cu  vreo doua ore, in piata Marii Adunari Nationale, dupa care eu am plecat spre radio, iar ea spre sediul Redactiei Jurnal de Chisinau si,  ajuns la radio, am aflat ca a fost rapita.
  Ceea ce s-a intimplat acum in Chisinau nu are precedent. Dar trebuie sa avem curaj si sa rezistam. Si vom rezista, intrucit adevarul e de partea noastra.
  Dumitru Crudu
  scriitor din Basarabia si redactor sef la revista „Stare de Urgenta”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here