Se extinde rapid în Africa de Sud o nouă tulpină, cu mutații multiple, a coronavirusului

Se extinde rapid în Africa de Sud o nouă tulpină, cu mutații multiple, a coronavirusului

august 30, 2021 1

Oamenii de știință din Africa de Sud au detectat o nouă variantă a coronavirusului cu mutații multiple, dar nu au stabilit încă dacă este mai contagioasă sau mai capabilă să ”fenteze” imunitatea oferită de vaccinuri sau de o infecție anterioară.

Noua variantă, cunoscută sub numele de C.1.2, a fost detectată pentru prima dată în luna mai și s-a răspândit acum în majoritatea provinciilor sud-africane și în alte șapte țări din Africa, Europa, Asia și Oceania, potrivit unor cercetări care nu au fost încă evaluate de internațional.

Această ultimă tulpină conține multe mutații asociate în alte variante cu transmisibilitate mai mare și sensibilitate mai mică la anticorpi neutralizanți, dar ele vin într-un amestec diferit și oamenii de știință nu sunt încă siguri de modul în care acestea afectează comportamentul virusului.

Se fac teste de laborator pentru a stabili cât de bine este neutralizată această nouă tulpină de către anticorpi.

Richard Lessells

Africa de Sud a fost prima țară care a detectat varianta beta, una dintre singurele patru etichetate „de referință” de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Se crede că se răspândește mai ușor decât versiunea originală a coronavirusului care provoacă Covid-19 și există dovezi că vaccinurile nu funcționează la fel de bine împotriva acestuia, determinând unele țări să restricționeze călătoriile către și din Africa de Sud.

Richard Lessells, specialist în boli infecțioase și unul dintre autorii cercetării C.1.2, a declarat că apariția sa ne spune că „această pandemie este departe de a fi terminată și că acest virus explorează încă modalități de a se îmbunătăți prin infectarea noastră”.

Oamenii nu ar trebui să fie prea alarmați în această etapă, a spus el, afirmând în același timp că este posibil să apară variante cu mai multe mutații în timpul pandemiei.

Datele de secvențiere genomică din Africa de Sud arată că C.1.2 nu a fost nici măcar aproape de a lua locul variantei dominante Delta în iulie, ultima lună pentru care au fost disponibile un număr mare de probe.

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
One thought on “Se extinde rapid în Africa de Sud o nouă tulpină, cu mutații multiple, a coronavirusului
  1. Avatar

    Armand

    Virusul este extrem de periculos. Dar, de fapt, mult mai periculosi sint chinezii ai partidului Comunist chinezesc care au imprastiat virusul in Lumea intreaga. De fapt nu se stie daca ei au ” inventat” virusul, dar, sigur, ei l- au imprastiat in lume. Nu multumiti cu a produce asemenea nenorocire, comunisti- capitalist chinezii, care sint o specia ne omeneasca, niste mutanti, au inceput sa otraveasca Lumea intreaga con industriile lor súper contaminante.
    Tipii astia, ca Lenin si Marx, se cred nemutitori, dar schimbarea climática, in 20 de ani, o sa- i prinda in plin deliriu si in pielea goala. Deja glaciales din munti Himalaia au inceput sa se topeasca. Cind acest proces o SA termine, chinezii si indusii va trebuie sa se arunce la mare SA bea apa.

    august 31, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.