Și Palestina ne-a luat fața! Încep campaniile de vaccinare în școli, ce vor face părinții din România?

Și Palestina ne-a luat fața! Încep campaniile de vaccinare în școli, ce vor face părinții din România?

august 31, 2021 0
Dacă într-o școală vor fi peste 50 de răspunsuri ale părinților care vor să își vaccineze copiii, atunci acolo vor fi organizate echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu a spus că formularul prin care părinţii îşi pot da acordul pentru vaccinarea elevilor va fi lansat în școli în prima zi a noului an școlar.
El a susținut, din nou, că în fiecare școală va fi desemnată o persoană care să faciliteze legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare.
Conform ministrului Educației, formularul care va fi distribuit din 13 septembrie în unitățile de învățământ va avea trei rubrici: „doresc să vaccinez copilul”, „nu doresc să vaccinez copilul”, „sunt indecis”.
„Se vor centraliza răspunsurile pozitive și dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri pozitive într-o şcoală, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să-şi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi, de asemenea, şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare. Organizăm tot acest proces pentru a susţine vaccinarea în şcoli”, a transmis ministrul Educaţiei, citat de News.ro.

 

Câți dintre elevii din România s-au vaccinat împotriva COVID

 

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, în România sunt vaccinați împotriva COVID 5% dintre elevii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi peste 20% dintre cei cu vârsta între 16 și 19 ani.
Conform datelor prezentate luni de ministrul Educației, până acum s-au vaccinat anti-COVID 34.709 de elevi din categoria de vârstă 12 – 15 ani, ceea ce înseamnă aproape 5%. La categoria 16 – 19 ani, sunt vaccinați 153.000 de tineri, adică 20%, față de 150.000 săptămâna trecută.

Noul an școlar va începe în 13 septembrie, cu toți elevii în bănci. Dacă rata de infectare va depăși 6 la mia de locuitori, atunci toți elevii din localitatea respectivă vor trece în online.

Părinții copiilor de peste 12 ani trebuie să semneze formulare prin care își dau sau nu acordul pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor.

Va fi obligatorie completarea de către părinți a formularelor cu acordul pentru vaccinare? Ministrul Educației spune că „este de bun simț să răspundă toți părinții”, „pentru a avea o imagine corectă și necosmetizată”.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, cabinete pentru vaccinare vor fi organizate în universităţi şi campusuri, iar în școli vor fi echipe mobile pentru vaccinarea elevilor, a personalului din învăţământ, dar şi a rudelor copiilor.

„Vaccinarea este o parte importantă a securității naționale palestiniene”

Prim-ministrul palestinian, Mohamed Stayeh

Autoritatea Națională Palestiniană (PNA) a lansat astăzi o campanie de vaccinare în școlile din Cisiordania ocupată, pentru adolescenții cu vârsta peste 16 ani, cu scopul de a accelera ritmul de imunizare în teritoriile palestiniene, care suferă al patrulea val al pandemiei.

Ministerele palestiniene pentru educație și sănătate desfășoară această campanie, care se așteaptă să dureze aproximativ două săptămâni, pentru a inocula aproximativ 255.000 de elevi cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani în Cisiordania ocupată și Fâșia Gaza, cu vaccinul Pfizer.

Planul de inoculare pentru școlile secundare din Gaza va începe mâine, pus în aplicare de autoritățile mișcării islamiste Hamas – care a condus de facto enclava din 2007 – în coordonare cu ANP.

Prim-ministrul palestinian Mohamed Stayeh a lansat astăzi oficial campania la un miting la o școală secundară de fete din Ramallah, unde a îndemnat palestinienii să fie vaccinați. „Vaccinarea este o parte importantă a securității naționale palestiniene și a tuturor studenților. Vaccinați-vă și încurajați-vă familia și vecinii să o primească”, a îndemnat Stayeh, potrivit presei locale.

Potrivit primului ministru, 38% din populația teritoriilor palestiniene a primit deja vaccinul (886.191 o doză unică și 454.698 cele două doze), o rată încă scăzută, deși crește pe măsură ce disponibilitatea injecțiilor s-a îmbunătățit. Și „conștiința cetățenească cu privire la importanța. vaccinurilor”.

În alte țări însă, copiii și personalul didactic sunt vaccinați în proporție de aproximativ 90%! ”Vrem să ne putem juca liniștiți”, au povestit, zâmbind, elevii, atunci când au fost întrebați de reporteri cum de au ales să se vaccineze în număr atât de mare.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.