Se intensifică lupta în manipulări. Două maşinării, băsescieni-antibăsescieni

octombrie 29, 2009 0

Nu e în regulă, s-a intensificat densitatea de nonsubiecte. Acum s-au trezit ONG-urile să conteste calitatea constituţională a propunerii cu referendumul. Ce era mai rău se întîmplă. După ce Băsescu face o şmecherie cu propunerea referendumului, vine tabăra antibăsescu cu o şmecherie a ONG-urilor.
Normal, nu e corectă etic propunerea cu referndumul, dar cine mai are timp de etică? Normal, nu e în regula nici chestia cu sectiile de votare de care spune Parvulescu:

Preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, reclamă mai multe neînţelegeri legate de organizarea alegerilor, una legată de secţiile speciale şi alta legată de lista permanentă a cetăţenilor cu drept de vot. „Una se referă la cele 3.500 de secţii de speciale care vor fi foarte greu de observat şi monitorizat şi alta care se referă la lista permanentă. Fiecare cetăţean va avea obligaţia să semneze pentru prezenţa la vot pe o singură listă. Noi credem că ar fi fost firesc să existe două liste, una pentru referendum şi alta pentru alegerile prezidenţiale”, a declarat Pârvulescu. (mai mult)

Dar cînd există o aşa luptă a manipularilor rezultatul e fals cu sclipici. Ceva de tipul scoaterii fermierilor în stradă, iar apoi aducerea lor într-o piesă de teatru cu portavocea în mînă în faţa Cotrocenilor. Un caz clasic în care o manipulare a fost contracarată cu o altă manipulare.
Ce mă sperie însă e că se confruntă două maşinării incredibil de puternice de produs agendă şi dezbateri, Băsescu şi anti Băsescu. În ambele tabere sînt implicate canale de informaţie, agitatori de teren, intelectuali, politicieni, ziarişti. Numai să nu se folosească arme de dezinformare în masă, că alea rad tot, şi pe unii şi pe alţii, sper să fie conştienţi – sînt un fel de bombe atomice pentru creierele noastre.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.