Se rupe? Condiția pusă de USRPLUS pentru a rămâne în Guvern, după ”agresiunea premierului Cîțu” la adresa ministrului Sănătății

Se rupe? Condiția pusă de USRPLUS pentru a rămâne în Guvern, după ”agresiunea premierului Cîțu” la adresa ministrului Sănătății

aprilie 14, 2021 0

Semnalul rupturii l-a dat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USRPLUS.

Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie, a spus Moşteanu.

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață. De altfel, acesta va ocupa funcția de ministru interimar al sănătății.

Întrebat ce decizie va lua USR legat de Coaliţie, Moşteanu a răspuns că va avea loc o discuţie miercuri în organele de conducere, birourile reunite USR-PLUS.

Să nu discutăm situaţii ipotetice, suntem oameni de stat responsabili. Am fost şi suntem parteneri loiali, pentru că într-o guvernare de coaliţie trebuie loialitate. Suntem şi am fost corecţi, vrem să fim trataţi corect. O să vedem care sunt argumentele. Aştept să văd rezultatul discuţiei dintre vicepremirul Barna şi premierul Cîţu. Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susţin şi această variantă, (de rupere a coaliţiei – n.r.), va exista o discuţie calmă, aşezată, aştept toate detaliile. Este o surpriză faptul că Vlad Voiculescu fără o discuţie în Coaliţie„, a declarat Moşteanu.

El a afirmat că a fost secretar de stat în 2016 şi că ştie că premierul nu aprobă fiecare ordin de ministru. Sunt 250 de subordonati în MS şi alte câteva mii în instituţii subordonate.

Rafalele au venit apoi dinspre copreședintele USRPLUS, Dacian Cioloș.

„Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil.

Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public.
Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, scrie Cioloș pe Facebook.
Este fierbere mare în USRPLUS după ”agresiunea” lui Cîțu la adresa ministrului Voiculescu. Începe să prindă contur ieșirea USRPLUS de la guvernare. Sau rămânerea, dar cu o condiție care aruncă mingea în curtea PNL.
”După cum a procedat cu demiterea lui Voiculescu, nu vedem nici o soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier într-o coaliție cu USR PLUS”, au declarat pentru G4Media.ro surse din alianță.

Alianța USR PLUS se reunește în ședință de la ora 12.00 pentru a discuta rămânerea sau ieșirea de la guvernare.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.