Se strânge lațul în jurul Gabrielei Firea. Nicușor Dan a dat deja verdictul, acum e rândul DNA

Se strânge lațul în jurul Gabrielei Firea. Nicușor Dan a dat deja verdictul, acum e rândul DNA

mai 13, 2021 1

Primarul general al Capitalei are o misiune aproape imposibilă: să refacă Bucureștiul din temelii după ce el a fost lăsat într-un dezastru ca după război.

Evident că nu e vorba de clădiri doborâte și oameni morți pe stradă, dar criza în care a rămas orașul este una care face victime mai rău ca într-o conflagrație.

Rețele subterane făcute praf, poluare imensă, trafic sufocant, lipsă de locuri de parcare, datorii imense, lipsă de bani pentru investiții, haos administrativ, jaf generalizat.

Toate acestea și multe altele ucid lent metropola lui Bucur.

Iar moartea nu e un cuvânt absurd câtă vreme inclusiv cimitirele au fost efectiv ”mulse de viață financiară.

De aceea, Nicușor Dan a decis că, indiferent cât ar vrea să stea concentrat pe reconstrucție, nu poate omite nevoia de a face lumină în acest dezastru moștenit de el cu doar câteva luni în urmă.

Așa că a hotărât să dea acest ultim tărâm municipal pe mâna procurorilor.

„Am depus ieri (miercuri – n.r.) la DNA o plângere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul câtorva milioane de euro, pe care municipalitatea l-a înregistrat în perioada precedentei administrații. Fiind vorba de cimitirele din București, această schemă infracțională e cu atât mai cinică”, a anunțat Nicușor Dan.

În 2019, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicușor Dan a depus o plângere la DNA împotriva primarului general de atunci, Gabriela Firea, după ce Consiliul General al Capitalei a aprobat în luna ianuarie Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 3, prin care ar fi schimbat destinaţia a şase terenuri de aproximativ 43 de hectare din spaţiu verde în spaţiu construibil.

În aprilie 2021, când deja era primar al Capitalei, Nicușor Dan a fost audiat la DNA în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o în 2019. El a spus că îi consideră vinovați pe Firea și pe fostul arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitrașcu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.