Sexul oral pentru plata unei datorii, constituțional! Decizia judecătorilor într-un caz de șantaj financiar-erotic din Spania

Sexul oral pentru plata unei datorii, constituțional! Decizia judecătorilor într-un caz de șantaj financiar-erotic din Spania

ianuarie 3, 2022 1

Curtea Constituțională din Spania a avizat favorabil că plata unei datorii prin felatie poate fi admisibilă legal. În acest fel, instanța susține rezoluția Tribunalului Palma, care nu a considerat infracțiune achitarea unei datorii bănești între adulți prin relații sexuale, notează ABC.

Secțiunea 2 a Tribunalului din Palma, prezidată de Diego Gómez-Reino, a hotărât că plata, prin sex oral, a unei datorii contractate voluntar nu este o infracțiune și, din acest motiv, a respins contestația formulată de victimă.

De asemenea, judecătorii au exclus existenţa unei infracţiuni în formă continuată de constrângere, în pofida solicitării Parchetului şi a judecătorului de instrucţie.

Evenimentele datează din septembrie 2019 când o femeie din Mallorca, în vârstă de 38 de ani, care la acea vreme avea probleme financiare serioase, a împrumutat bani de la fratele fostului ei partener de viață, în vârstă de 58 de ani.

Bărbatul, care locuiește ca și ea într-o localitate din regiunea Pla de Mallorca, i-a împrumutat femeii 15.000 de euro, care, potrivit acesteia, ar fi trebuit returnați ”puțin câte puțin, atunci când va fi posibil”.

Câteva zile mai târziu, conform plângerii femeii, bărbatul i-a spus că, din moment ce îi făcuse acea favoare cu banii, trebuie să-i dea două-trei „biberoane” (felatio) pe săptămână.

Acest lucru s-a întâmplat în cinci ocazii, în care a făcut sex oral cu fostul ei cumnat în interiorul vehiculului său.

Femeia a susținut că s-a simțit „obligată din punct de vedere psihologic, pentru că el o ajutase” și „a ajuns să se simtă amenințată”.

Plângerea ei reflectă mai multe fraze intimidante spuse de ex-cumnat, cum ar fi „cât durează datoria cu mine, te vei comporta ca o xiribeva (curvă)” sau „Sunt foarte radical. Pot fi atât agresiv, cât și răzbunător. Ești conștient de ceea ce tocmai ți-am spus? Nu prea mi-e milă în ziua în care intru într-un plan de luptă. Nu trebuie să te îndoiești de asta”.

De asemenea, potrivit reclamantei, fostul cumnat i-a sugerat să meargă „dincolo de felatie” și să facă ”un 69”.

Ea a declarat că, ulterior, acuzatul i-a propus să o ”penetreze”, dar ea a refuzat.

A doua zi s-a întâlnit cu el, pentru a pune capăt relației și a returna niște cadouri pe care i le făcuse fostul cumnat. El i-a spus că speră că va primi banii înapoi. Ea l-a blocat pe telefonul mobil.

Ulterior, inculpatul i-a transmis o scrisoare în care îi spunea că ar trebui să-l contacteze pentru a discuta despre plata debitului și că, dacă nu va face acest lucru, va apela la avocați pentru a revendica cei 15.000 de euro.

De asemenea, inculpatul a mai precizat că le face responsabile pentru returnarea banilor pe cele două persoane care erau titularele contului în care el făcuse plata, adică pe reclamantă și fiica acesteia.

Avocații victimei au susținut punerea în mișcare a unei infracțiuni de abuz sexual, în timp ce judecătorul de instrucție a considerat că e vorba de fapte comise sub constrângere gravă, iar Parchetul a înțeles că sunt fapte de însemnătate minoră.

Cu toate acestea, instanța a respins cauza pentru că a înțeles că există consimțământul liber privind returnarea datoriei sub formă de sex oral, ceea ce a determinat reclamanta să depună contestație de neconstituționalitate.

De amintit că decizia justiției a generat o mare controversă la vremea ei și chiar a stârnit reacția ministrului Egalității de Șanse, Irene Montero, care a publicat atunci un tweet în care critica decizia:

„O femeie disperată îi cere ajutorul cumnatului ei. Ca să-i dea bani, acesta o obligă să-i fie „curva” și să-i facă felații. Când ea nu mai suportă, el amenință că va lua măsuri legale împotriva ei și a fiicei ei. Ea denunță și iată ce se întâmplă (n.r. – decizia Curții Constituționale)”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.