Şi dacă Elena Udrea nu e o bombă?

noiembrie 1, 2009 0

Ca arşi au sărit cîţiva dintre pedelişti cînd li s-a pus întrebarea dacă ştiu ceva despre varianta unui guvern condus de Elena Udrea, pe care a anunţat-o ca sigură Mircea Geoană la o întîlnire cu alegătorii.
Sulfina Barbu, nervoasă: „O dezinformare!”, Cezar Preda, omul din PDL care le zice, după care precizează că n-a fost bine înţeles, şi-a reamintit de porecla pe care i-a dat-o Iliescu lui Geoană şi a făcut cîteva variaţiuni pe această temă. Dar nici el nu părea tocmai în apele lui. Reprezentanţii presei convocaţi la iuţeală pe la televiziuni au comentat aşa cum probabil i-aţi auzit, aşa că nu-i mai citez.
Pe mine mai întîi m-a făcut să rîd anunţul lui Geoană că Băsescu vrea să dizolve parlamentul, s-o pună pe Udrea premier şi să conducă ţara cu ea şi cu toţi ai lui! Adică m-a luat rîsul din ce-am dedus că voia să zică Geoană pe dedesubt: „fraţi români, dacă-l votaţi pe Băsescu,vine apocalipsa. E blondă!” Din cîte am mai vorbit pînă azi cu unul, altul, dintre cei care stau cu ochii prin sondaje, Elena Udrea nu funcţionează ca sperietoare printre cetăţeni. Se bucură chiar de o anumită simpatie. Cam echivocă, aşa cum e şi personajul, dar tot simpatie se cheamă. Şi pe cînd o chema Orban la comisia parlamentară care voia s-o drămăluiască, tinerii cu drept de vot din anturajul băieţilor mei, dar şi cetăţeni mai în vîrstă făceau haz de talentul Elenei Udrea „de a-i face din vorbe” pe membrii comisiei. În PDL însă, Udrea nu e simpatizată la vîrf, ci – ca să zic aşa – un pic mai sus. Aşa că în loc să reacţioneze cu umor la anunţul lui Geoană, personalităţile din PDL chestionate de ziarişti au ridicat baricade la iuţeală, de parcă ar fi întrezărit apocalipsa prevestită de omul poreclei lui Iliescu: „În partid nu s-a discutat o asemenea ipoteză!” Dar dacă Băsescu o fi zis la nervi, văzînd ce păţeşte în Parlament echipa cu care s-a prezentat Lucian Croitoru în faţa comisiilor, că o numeşte premier la a doua strigare pe Elena Udrea? Cu gîndul că dacă tot e să nu treacă premierii desemnaţi de el, Udrea măcar le va zice cîteva, de-ale ei, şi membrilor comisiilor şi parlamentarilor în plenul plenurilor, încît să nu aibă aerul că aşteaptă cu coada vîrîtă politicos între picioare verdictul Parlamentului, ca tehnocratul Lucian Croitoru.
Acum, că a zis-o Băsescu şi a aflat Geoană sau că a zis-o Geoană din capul lui şi aflat Băsescu, ipoteza Udrea există, chiar dacă PDL-ul nici nu nu vrea să audă de ea. Şi dacă mergem prin excludere  – Stolojan era să fie şi n-a mai vrut, Boc a fost, Monica Macovei nu pare dispusă, Blaga nu prea pare că ar putea fi. Aşa că…? Aşa că şansa pedeliştilor care n-o vor pe Udrea ar putea fi că dacă a anunţat-o Geoană, n-o va mai anunţa şi Băsescu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.