Silviu Prigoană mi-a povestit ce a căutat Băsescu la petrecere

martie 18, 2008 0

După comentariul meu de azi din Cotidianul, Silviu Prigoană mi-a telefonat să-mi mulţumească. Apoi mi-a povestit cîte ceva de la petrecerea de după botezul fiului său. (Convorbirile telefonice nu le fac publice decît cu acordul interlocutorului.) Ce mi-a povestit: Traian Băsescu a răspuns mai mult invitaţiei Adrianei Bahmuţeanu, pentru copil, dar şi în amintirea perioadei cînd el era primar general al Capitalei şi ea îl invita la emisiunea ei tv, în timp ce la celelalte posturi de televiziune funcţiona embargoul solicitat cu o discretă eficienţă de Adrian Năstase. „I-a zis Băsescu asta?!” „Cu mai multe persoane de faţă.”

Invitaţi la petrecere au fost oameni de toată mîna, de la VIP-uri, la necunoscuţi cu patru clase primare. Presa n-a avut acces fiindcă unii dintre invitaţi au cerut asta gazdelor. Cu insistenţă. „VIP-uri?”întreb „Nu prea.”îmi răspunde.
Îmi spune apoi de ce se bucură că nu mai e Băsescu primarul Bucureştiului şi că în locul lui e Videanu: „Băsescu se ducea la două noaptea să vadă străzile şi mă învita şi pe mine.”

Vorbim apoi despre ce se aude şi se scrie: că îl bate gîndul să devină primarul general al Capitalei. „Nici nu mă gîndesc! Şi nici nu mi s-a propus aşa ceva. Probabil că unii aşteptă să le bat la uşă. N-au decît să aştepte.”
Spre sfîrşitul convorbirii Silviu Prigoană mă anunţă că mîine invită presa la o petrecere, la care mă aşteaptă: „Să bem un şpriţ împreună.”

Dacă mă duc – şi m-aş duce – şi scriu de bine despre Prigoană după aceea, iar preşedintelui îi căşună şi pe el, că a invitat presa, ca s-o cumpere, vă daţi seama – tonomatele care funcţionează cu şpriţ…
Îi mulţumesc, oricum, lui Silviu Prigoană pentru invitaţie, ca şi pentru regretul său, care e şi al meu, că primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă nu vrea să candideze la primăria Bucureştiului.

PS în seara asta am lansat la ceainăria „Rendez -Vous” cea de-a 65-a carte a colecţiei Literatura: „Printre altele, m-am apucat de fumat” care apare mîine la chioşcuri. Am avut două invitate: Dorotheea Petre, premiată la Cannes, şi Mara Nicolescu, actriţa care scrie scenarii de film. Dorotheea a scris şi ea un scenariu, pentru un scurt metraj, pe care ar vrea să-l şi regizeze, iar Mara a început să scrie scenarii fiindcă o exasperează, cu cîteva excepţii, printre care Nae Caranfil, regizorii care văd în scenariile care nu le aparţin, un pretext pentru a le masacra. „Un acoperiş deasupra capului”, filmul al cărui scenariu îl semnează are ca decor chiar curtea casei mele de la ţară. Producătorul a uitat însă să mă anunţe şi pe mine de asta. Şi aflu de la un vecin că sînt unii care au construit o casă la mine în curte şi filmează pe acolo. Fireşte că m-au apucat toţi dracii şi l-am rugat pe vecin să-i comunice producătorului să-mi telefoneze… Restul mîine.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.