Sint de stinga/dreapta. Cu cine votez?

iulie 18, 2008 0

Am promis ca revin cu dilema alegatorului de stinga ramas cu un PSD alcatuit exclusiv din baietii cavernelor acum dupa plecarea unor figuri importante din Cluj. Ziceam in postarea anterioara ca un tip de stinga nu se mai poate apropia de partidul mamut inca mult timp de acum incolo, desi ar fi putut exista o reforma adevarata. Multi tipi cu spirit critic si reflexe de stinga au pus stampila pe centru dreapta pina acum, din prea mult spirit responsabil. O situatie ideala pentru dreapta care e istorie deja.
 In zona centru-dreapta inca gasesti figuri de intelectuali, de oameni care pot purta o dezbatere, care au niste credinte (interese,ma rog – prefer sa tin discutia in yone abstracte). Un votant atent ideologic isi poate concentra atentia asupra celor care vorbesc despre asta, care au un set de valori pe care sa le propovaduiasca in mod constant – acest nucleu ideologic poate atrage atentia de la bubele mari din capul partidului.
Insa de la combinatori pesedisti precum Nastase – facatori de jocuri distructive si aparatori infrigurati ai propriilor termopane si cam atit – nu prea ai ce sa astepti. Unii prieteni din zona liberala sint insa la fel de nemultumiti acum, in 2008. PD-L este, de exemplu, o entitate nedefinita si pentru ca are printre intelectuali votanti de culori foarte diferite, „refugiati” i-as numi.
 Chestiunea trebuie discutata cu atit mai mult cu cit stinga ia forme concrete, cel putin in lupta pentru drepturi sau in ecologisme sau in forme sindicale nepesedizate. Creste patura de oameni cu repere ideologice clara care nu au nici un soi de reprezentant. Ponta, „tinarul” pesedist e o clona supusa care striga tare si se ascunde sub poalele tatucilor. Si, ma rog, n-am chef sa-i iau pe rind. Astept si de la voi impresii despre rindurile astea incoerente. Sunt cam obosit. Cine a mai citit de pe aici impresii politice cred ca poate trece si peste centrifuga semantica de azi.
O singura observatie mai am: as vrea sa evitam clisee precum politicienii sunt de cacat. Chiar ma plictisesc filozofarile astea burghez-anarhiste :))).

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.