Solidar cu cei de pe listele de Romania Mare-Cotidianul

noiembrie 5, 2009 0

Sint acolo si sint solidar cu cei care sint acolo, pe acele lista mirsave care il fac invidios probabil si pe Corneliu Vadim Tudor.
Fundamental, odata cu aparitia acelor mirsavii, nu e pusa in discutia optiunea politica a cuiva de acolo, ci libertatea si civilizatia in spatiul public. O presa unde apar asemenea liste nu e o presa libera si nici macar una care isi doreste libertatea – e o presa deraiata grav, alienata. Domnul Nistorescu – un om care erau gata-gata sa omoare cu masina doi tineri – gireaza (poate chiar si redacteaza, pare sa fie stilul domniei sale…) un moment de o teribila violenta verbala. Or, violenta verbala e ultimul pas inaintea violentei fizice!
Ce poate urma in aceasta tacere asurzitoare a breselei noastre? Poate sa ni se indice locul (poate stadionul!) unde sa fim batuti sau, de ce nu, impuscati pentru ca nu impartasim logica delirului politic pe care il asuma domnul Nistorescu, cu grad de Petru Romosan?
Eu cred ca sint unele momente cind a tacea e un lux care ar putea sa ne fie fatal. Atunci trebuie sa vorbim si sa o facem raspicat. Sa spunem, de pilda, asa: prin ceea ce face acum, domnul Nistorescu este un grav pericol la adresa libertatii si a civilitatii presei din Romania!
Inca o data: sint solidar cu cei care sint pe ace lista. Cu toti, fara nici o exceptie!
articolul poate fi citit si pe www.patrasconiu.ro

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.