SONDAJ. Ludovic Orban își ia revanșa și câștigă în competiția cu Florin Cîțu

SONDAJ. Ludovic Orban își ia revanșa și câștigă în competiția cu Florin Cîțu

iunie 21, 2021 0

După o săptămână de bătălie acerbă în social media între militanții celor două tabere care se confruntă în acest moment pentru șefia PNL, verdictul voturilor la sondajul online publicat pe VoxPublica.ro este clar: Ludovic Orban și-a luat revanșa și a câștigat competiția în care a avut un singur rival, față de sondajul precedent de acum o lună: Florin Cîțu.

Data trecută, actualul premier a bătut toate recordurile de audiență și a întrecut toate așteptările, clasându-se el pe locul întâi, iar Orban a fost pe locul 3.

Marea surpriză a fost atunci Robert Sighiartău, actualul secretar general al partidului și aliat cu Florin Cîțu în competiția internă din PNL., care s-a clasat al doilea, înaintea lui Ludovic Orban.

De data aceasta însă, verdictul celor care au accesat sondajul nostru a fost clar:

Locul 1: LUDOVIC ORBAN – 1052 de voturi

Locul 2: FLORIN CÎȚU         – 798 de voturi

 

În sondajul precedent, publicat pe 26 mai pe platforma VoxPublica.ro, Cîțu se detașase câștigător la un scor fără dubii, astfel:

Florin Cîțu…………………784 de voturi

Robert Sighiartău….. 472 de voturi

Ludovic Orban………..444 de voturi

Ilie Bolojan……………….222 de voturi

Emil Boc……………………..47 de voturi

Rareș Bogdan……………26 de voturi

Raluca Turcan……………21de voturi

Altcineva……………………..54 de voturi

Rezultatul tranșant de partea liderului PNL, de data aceasta, se explică prin mobilizarea echipei sale de campanie, care a reușit să organizeze un vot de grup mai consistent decât în cazul lui Florin Cîțu pentru această ultimă bătălie online.

Competiția internă din PNL continuă însă pe toate fronturile, cu accente tot mai dure.

Dacă inițial, cele două tabere s-au comportat elegant și cu mănuși una față de cealaltă, în ultima vreme competiția a degenerat în atacuri frontale între echipele celor doi candidați la șefia PNL.

NOTĂ 1În clasamentul final, s-au contorizat doar voturile înregistrate (până luni, 21.06.2021, ora 10.45) pe platforma VoxPublica.ro, nu și cele exprimate în diverse grupuri și pagini de facebook, după cum nici mesajele de susținere ale unui candidat anume pe rețelele de socializare, care au fost mult mai numeroase dar nu se încadrau în măsurătoarea online așa cum a fost ea anunțată inițial.

NOTĂ 2. Rezultatul final al sondajului nu reprezintă un sondaj de tipul clasic, ci este doar o măsurătoare online la care au participat doar cei care au luat la cunoștință de întrebarea lansată pe platforma VoxPublica.ro, care nu exprimă obligatoriu starea reală de spirit din competiția internă de partid, ci doar o ipostază a acestei competiții, la un moment dat.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.