SONDAJ. Vot masiv în favoarea lui Cîțu după scandalul aventurilor sale din SUA

SONDAJ. Vot masiv în favoarea lui Cîțu după scandalul aventurilor sale din SUA

august 17, 2021 2

Atacul declanșat de rivalii săi politici nu l-a clintit din loc pe actualul prim-ministru în preferințele publicului, după cum arată rezultatele unui sondaj online realizat de VoxPublica.ro.

Premierul a fost nevoită să facă față unui val mediatic fără precedent, în care politicieni din diverse tabere (inclusiv din interiorul PNL) și jurnaliști au ținut cald subiectul amenzii sale de circulație de acum 20 de ani, din SUA.

Florin Cîțu a recunoscut că a stat două zile după gratii și a plătit o amendă după ce a condus băut la volan, când venea de la ziua unui prieten și a fost oprit de Poliție.

”A fost o greșeală, am plătit pentru ea”, a recunoscut Cîțu, care a refuzat să dea apă la moară celor care i-au cerut demisia.

La scurt timp după atacurile în avalanșă, Cîțu s-a afișat în tandem cu președintele Iohannis, acesta din urmă transmițând un mesaj clar că premierul are în continuare toată susținerea sa.

Cititorii VoxPublica.ro au fost invitați să se pronunțe asupra întrebării:

”Ar trebui să-și dea demisia Florin Cîțu și să nu mai candideze la șefia PNL?”

Surprinzător, imensa majoritate a celor care au bifat una dintre cele trei variante de răspuns s-au declarat împotriva demisiei lui Florin Cîțu, considerând că acea întâmplare este mult prea veche pentru a avea relevanță asuprea activității primului-ministru și nici nu mai este grevată de vreo consecință juridică atâta vreme cât a intervenit reabilitarea, iar faptele nu s-au petrecut oricum în România.

Astfel, nu mai puțin de 1.273 de cititori au răspuns ”NU” la întrebarea sondajului, față de numai 262 care au bifat ”DA”, în timp ce 31 de votanți au răspuns ”NU ȘTIU”.

Deși rezultatele nu sunt asimilate unei cercetări sociologice clasice, ele reprezintă un semnal cât se poate de clar că publicul din România nu mai este atât de ușor de manipulat sau de atras spre scandaluri de tipul celor de campanie electorală, așteptând să judece actuala guvernare pentru rezultatele sale, nu pentru ”aventurile” din tinerețea politicienilor.

În plus, au contat și semnalele pro-Florin Cîțu transmise public de USRPLUS și UDMR, cele două formațiuni pronunțându-se direct sau indirect în favoarea actualului premier.

[wpdevart_poll id=”28″ theme=”1″]

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.