România, trezește-te! 2.088 de bolnavi pe zi, iar Noua Zeelandă intră în carantină pentru… un caz!

România, trezește-te! 2.088 de bolnavi pe zi, iar Noua Zeelandă intră în carantină pentru… un caz!

august 17, 2021 0

Se întâmplă din nou. În timp ce în restul lumii civilizate, efectele pandemiei și chiar impactul tulpinii indiene DELTA scad vizibil, în România oamenii se îmbolnăvesc iar pe capete, mor sau în cel mai bun caz scapă cu viață după chinurile ATI.

Este exact episodul de anul trecut, când relaxarea a dus la un val fără egal spre iarnă, cu mii de familii care și-au pierdut pe cineva drag din cauza iresponsabilității altora.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează marţi că, până la data de 15 august, au fost confirmate 2.088 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.695 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma şi 359 de cazuri cu varianta Delta.

Conform INSP, până la data de 15 august, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 77%.

Până la data menţionată, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 2.710 secvenţieri. Cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul ‘Cantacuzino’, Institutul „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova şi „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 51 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 27 cu varianta Alpha, 3 cu varianta Gamma şi 21 cu varianta Delta.

Potrivit INSP, până la data de 15 august, au fost confirmate 359 cazuri cu varianta Delta.

Dintre cele 359 cazuri confirmate cu varianta Delta, 74 (20,6%) fuseseră vaccinate: 3 incomplet şi 71 complet vaccinate (19,8% din total).

Între timp, alte țări fac exact pe dos decât România.

Noua Zeelandă a experimentat primul său caz de Covid-19 în șase luni, așa că prim-ministrul Jacinda Arden a decretat blocarea de trei zile ca măsură preventivă.

În Spania, al cincilea val al coronavirusului continuă să scadă și oferă o pauză majorității comunităților locale.

Incidența a scăzut cu aproape 50 de puncte, cu 47 de puncte mai mică decât cea de vineri și cu 134 mai mică decât cea înregistrată cu o săptămână înainte.

Cu toate acestea, presiunea continuă să fie resimțit în spitale, unde atât internările, cât și presiunea în ATI continuă să fie foarte mari.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.