Spre țara lui Vântu și Becali. De la ”întăriți-vă statul” la ”legea mea”, România se fleșcăiește

Spre țara lui Vântu și Becali. De la ”întăriți-vă statul” la ”legea mea”, România se fleșcăiește

noiembrie 10, 2021 2
În ultima vreme, au apărut în spațiul public un fel de îngrijorări despre o posibilă tendință către dictatură a României. Făceau aluzie mai mult la restricțiile impuse de pandemie, considerate de adepții antivaccinismului drept un atac la ”libertate”.
Dar oare ce înseamnă ”libertate” în România, în viziunea unora? Tocmai ei, cei care acuză drumul spre dictatură, distrug democrația și atrag în mintea oamenilor nevoia de ordine și mână forte, tot mai absente azi în societatea noastră.
Democrația de acest fel îngroapă România. Sau pseudo-democrația… Adică, gândirea că, în democrație, îți e permis orice, inclusiv să pui în pericol viața altora pentru că tu vrei să-ți manifești ”libertatea” ta prost-înțeleasă.
Iar mentalitatea asta degenerativă se întinde tiptil în organismul nostru social, de sus în jos și invers.
De la liderii politici, care văd în democrație doar ceartă și ură (care îi ajută însă să ia voturi multe), până la votanții lor (care aplaudă la fiecare scandal). Nicăieri în lume nu e așa, deși nimeni nu-i perfect, ”țigăneala” asta e marcă românească.
Democrația înseamnă să fentezi legea, dacă ești șmecher, să calci accelerația peste limita legală (că, deh, nu sunt autostrăzi, de parcă asta ar permite să încalci legea), să faci chef între blocuri, să înjuri în trafic, să urli la alții (în orice țară civilizată, ajungi direct după gratii pentru agresivitate).
Dar tragedia e că democrație înseamnă la noi să-i obligi pe alții să-și facă meseria cum vrei tu. Sunt medici care se plâng că vin pacienții să le ceară să le aplice un anume tratament, văzut de ei pe internet! Unde în lume mai vezi asta?!
Tot în democrația noastră ”fake”, internetul a devenit sursă de moarte. Postările și filmulețele cu informații false ajung pe rețelele de socializare unde le citesc/văd oameni care le iau de bune, nu se vaccinează sau se tratează după ureche și apoi mor.
Acesta este cel mai grav aspect de dată recentă în democrația românească. Că destui oameni de rând se iau după ce scrie pe FB și nu mai ascultă de medici. Atunci, de ce mai merg la doctor, dacă ei ”știu” mai bine ce tratament le trebuie?
Există multe motive să credem că democrația din România ucide la tot pasul, vezi corupția de tip Colectiv și în general jomanfișismul de a trata regulile și legile după bunul plac.
În țara asta, treptat, oamenii își vor face tot mai des ”legea lor”, vorba lui Gigi Becali. Autoritatea statului, oricum slabă, se poate deteriora accelerat, vezi scenele din Parlament cu deputați care se comportă ca pe stadion sau în oficine cu interlopi – caz specific doar țărilor bananiere.
Colac peste pupăză, mediul politic nu are nici soluții, nici intenții de a curma această degradare. Liderii de partid au doar dreptatea lor, încurajează practic populația să investească și mai mult în venin, or asta nu face decât să catalizeze prăbușirea.
Înainte, în dictatură, exista ordine, mai mult de frică, nu din respect, dar acel sistem a murit și nu poate fi reînviat în Europa.
Dar în locul acelui sistem bazat pe încălcarea drepturilor omului, România a pus semințele anarhiei, care fac acum pui și distrug viața cu mult peste ce se întâmpla în comunism.
Statul este tot mai șubred și, în ciuda povețelor fostului mogul Vântu (”întăriți-l!”), el nu și-a revenit.
Nu peste mult timp, dacă această prăbușire nu e stopată și nu apare ceva salvator în loc, democrația din România nu va mai putea fi tolerată în interiorul democrației reale europene.
De altfel, curentul anti-state estice prinde contur în vestul continentului, dar atenție, nu doar printre votanții forțelor populiste, ci și în rândul populației ”normale”.
Nu e doar România în vizor, mai sunt Ungaria, Polonia, Bulgaria pe lista neagră, dar devine tot mai obositor pentru vestul Europei să tolereze în sânul ei tot mai multe focare anti-democratice, ale căror probleme lovesc și Occidentul, nu doar pe autorii lor.
Pandemia n-a făcut decât să transparentizeze și mai mult bubele democrației din România, tot mai desele sale accente anarhiste, lipsa de autoritate a statului, divizarea socială.
Acest cumul de ”infecții” din interiorul statului nu poate avea altă consecință decât distrugerea democrației din interior și îndepărtarea României de Uniunea Europeană.
Încercați să vă imaginați poza anului 2030. Cu o lume vulcanică, o Europă divizată pe axa est-vest, o Rusie și Turcie tot mai agresive, un val de imigranți asiatici tot mai greu de stăvilit, sărăcie în creștere, haos climatic, crize energetice sau economice etc etc.
Acesta este un articol de opinie
Avatar
Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
2 comments on “Spre țara lui Vântu și Becali. De la ”întăriți-vă statul” la ”legea mea”, România se fleșcăiește
 1. Avatar

  Dunn

  Chestia cu doctorii…

  Pai eu m-am vaccinat tocmai din cauza fricii de spitale si doctori. De fapt de groaza, o groaza motivata de lucruri traite si vazute nu auzite.

  Vaccinul a fost dezvoltat incremental pe durata a zeci de ani de cele mai stralucite minti ale Europei si Americii pe cand sistemul sanitar romanesc e orice numai stralucit nu.

  In Romania sunt doctori straluciti dar nu acestia sunt media.

  Problema nu e neaparat de pregatire ci de o psihologie defecta si de principii cretine. Asta este problema.

  Pe internet ai tot felul de informatii, dar marile spitale (Mayo, Johns Hopkins, Stanford, Cedar Sinai, probabil orice spital care se respecta) au instrumente online de diagnoza pentru cele mai raspandite boli. Instrumente exceptionale ce salveaza zeci de mii de vieti. Doctorii romani sunt prea aroganti si lacomi ca sa apeleze la asa ceva. Ba se si ofuscheaza daca pacientul e prea informat.

  De fapt asta e un bun test. Da-i doctorului un articol de pe NCBI. Daca multumeste e un doctor bun, daca l-a citit deja e stralucit. Daca nu … trageti concluzia.

  In Romania doctorii procedeaza dupa cum urmeaza:
  – la cea mai mica problema cardiaca incep sa te caute de feocromocitom (o chestie extrem de rara) fara sa vada sa zicem picioarele pacientului sau o lipsa de magneziu
  – un gamma GT marit inseamna ca esti betiv (desi esti tee totaler de decenii) fara sa-i duca mintea la un cancer de vezica biliara
  – o osteoporoza clara pe un CT e interpretata drept cancer de vertebra
  – desi utilizarea vaccinului BCG pe post de imunomodulator dupa operatiile tumorilor de vezica urinara (printre cele mai raspandite cancere la barbati) este veche de aproape 40 de ani, in Romania foarte multi barbati sunt lasati sa moara in absenta acestuia – (desi era fabricat si in Romania pe vremuri) acesti oameni erau si sunt lasati sa moara
  – ca sa nu vorbim de infectiile intraspitalicesti, oameni indobitociti (la propriu) cu antibiotice si opiacee, diabetici omorati cu sedative cu cortizon, (glicemii de 430 la iesirea din spital – practic la un pas de coma)

  Si tot asa, si tot asa, si tot asa. Si dupa aceia ni se spune sa-i credem, sa-i intelegem, sa le dam bani. Asta in timp ce dintr-un prost spirit de casta se acopera unii pe altii evident pe banii pacientului.

  Ai un CT cu un diagnostic evident gresit. Ce face urmatorul doctor? Pai te trimite sa mai faci un CT ca sa nu poti da in judecata primul doctor in baza diagnosticului celui de al doilea. Ce ziceti de astea?

  Esuarea campaniei de vaccinare se datoreaza in primul rand doctorilor, nu informatiilor tampite de pe FB. Altfel sistemul sanitar ar avea o rata de vaccinare apropiata de 100% nu de sub 50%.

  Evident nu este vorba de acei doctori straluciti care chiar merita statuie de aur. Din pacate acesti doctori straluciti (Victor Costache e unul dintre ei) sunt executati politic, alungati din tara, tinuti in umbra.

  De asta este imperios necesar ca acesti doctori straluciti sa conduca sistemul nu catastrofe de teapa Pintea, Mihaila sau Rafila si Cercel.

  noiembrie 11, 2021 Reply
 2. Avatar

  Cristian.

  Completez:Romania este deja „flescaita” iar oamenii de buna credinta constientizeaza pericolul in care ne aflam, nu doar cel generat de pandemie, ci si cel politic , generat de neispraviti , hoti si mincinosi , pusi doar pe capatuiala. Batalia pentru functii, circul politic , o derulare a absurdului in interiorul clasei poltice, demonstreaza inca odata , daca mai era nevoie , ca politicenii alesi de catre noi, in speranta ca vor activa in serviciul nostru , al cetatenilor si al acestei Tari .nu au generat altceva , decat nemultumire , dezamagire si revolta. De 31 de ani , se repeta circul politicienilor , manati in lupta, de propriile interese . Cinism , aroganta , batjocura la adesa romanilor , comportamente care nu vor fi eliminate , decat prin alegere individuala si nu pe liste si prin diminuarea nr. de parlamentari , cel putin la jumatate fata de nr. actualcaci nu este nevoie de o liota de lacomi ,incompetenti cu diplome , hraniti domneste, din banii Romaniei.

  noiembrie 11, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.