Liderul VOX cere 15 ani de rezidență, test de limbă, cultură și istorie pentru cetățenia spaniolă

Liderul VOX cere 15 ani de rezidență, test de limbă, cultură și istorie pentru cetățenia spaniolă

noiembrie 10, 2021 1

„Un plan care are grijă de naționalitatea spaniolă ca pe o comoară”. Asta cere președintele Vox, Santiago Abascal, care a profitat de dezbaterea europeană de miercuri, în Congresul de la Madrid, pentru a avansa prezentarea unui proiect de lege de înăsprire a regimului naționalității legale.

Astfel, pentru a acorda statutul de cetățean spaniol ar fi necesari 15 ani de rezidență legală, cunoașterea limbii, lipsa cazierului judiciar și renunțarea la naționalitatea anterioară.

În prezent, legea cere 10 ani de rezidență legală, care se reduce la cinci în cazul refugiaților și doi pentru cei din țările din America Latină sau cu legături cu Spania.

Vox, partid ultraconservator, nu propune modificarea termenelor reduse aplicate refugiaților sau ibero-americanilor, dar extinde acordarea naționalității la doi ani pentru alte cazuri excepționale, precum căsătoria sau plasamentul maternal, pentru care până în prezent era doar un an de rezidență. necesar.

În ceea ce privește cunoașterea limbii, textul promovat de Abascal revendică deținerea unui certificat de limbă oficială care atestă utilizarea limbii precum și promovarea „un test scris de cunoștințe constituționale, istorice și culturale ale Spaniei”.

În plus, legea propusă include cerința „expressă” de a nu avea antecedente penale pentru a avea acces la naționalitatea spaniolă prin opțiune, scrisoare de naturalizare și reședință.

Iar în ceea ce privește renunțarea la naționalitatea anterioară, Vox cere prezentarea unui document public emis de țara de origine care să o ateste. Doar imigranții din țările din America Latină, Andorra, Filipine, Guineea Ecuatorială sau Portugalia și sefarzii din Spania ar fi scutiți de această cerință.

Surse din partidul lui Abascal citate de ABC explică faptul că inițiativa lor urmărește să pună capăt „practicilor frauduloase de dobândire a naționalității spaniole, precum și să restrângă atribuirea acesteia prin proceduri care nu dovedesc, în niciun fel, un grad suficient de integrare în ”naţiune.spaniolă”.

Pe scurt, vrea ca toți cei care dobândesc naționalitatea spaniolă să aibă o „legătură de loialitate” și „angajament istoric” cu țara.

Grupul prezidat de Santiago Abascal subliniază că numărul rezidenților străini care au dobândit naționalitatea spaniolă a crescut „aproape 53%” în ultimii patru ani, ceea ce ne permite să afirmăm că Spania este „o națiune cu o politică de emigrare deschisă”. 

Consiliul Congresului trebuie acum să examineze și să califice această inițiativă, astfel încât Vox să o poată ridica Plenului Congresului pentru examinare. Va fi atunci când grupurile parlamentare vor trebui să decidă dacă să permită prelucrarea acesteia sau să aleagă să-i dea veto.

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
One thought on “Liderul VOX cere 15 ani de rezidență, test de limbă, cultură și istorie pentru cetățenia spaniolă
 1. Avatar

  Armand

  Eu am trait 5 ani la Stockholm, Suedia. Am invatat ingineria biochimica la Royal Polytehnical School, Regala Scoala Superiora Politéhnica, si deci vorbeam suedeza. Historia suedei am invatat- o de placere, pentru ca merita sa stii cum s- a putut dezvolta o asemenea tara.
  In Suedia te poti nationaliza dupa 5 ani de sedera, stiind limba si un pic de historia Suedei. As fi putut deci s- o fac si totusi nu am facut- o. Din mai multe motive, primul ca nu este nevoie. In Suedia legiile impotriva discriminarii se respecta. Pe de alta parte, niciun suedez era sa creada ca sint suedez numai pentru ca am pasaport suedez. Un alt motiv: datoria mea cu Suedia nu era asa de mare in asa fel incit sa o platesc renuntind la conditia mea naturala: argentinian.
  Tipii astia din VOX sint total pierduti , inca cred ca pe copiii le aduce Mos Craciun. Cerintele lor de nationalitate ca sa te respecte, inseamna ca nu stiu ca exista legii dupa care, daca ai dreptul de sedere trebuie sa te respecte ca la oricare spaniol. Sa crezi ca dupa 15 ani te faci spaniol este de a dreptul absurd. Pe de alta parte nu cred a tipii de la VOX o sa te accepte si o sa te respecte pentru ca ai pasaport spaniol. Astia de la VOX se dau drept super ” ariani” , ca nazistii. Dar uita ca pentru catalanii si vascii, Abascal precum si cei din anturajul lui nascuti in sudul Spaniei sint ” moros” ,arabi, si nimic alteva. Asta chiar daca bunicii si strabunii lor sint acolo de generatii.
  Pe de alta parte, ce garanteaza ca te nationalisez si sa jur ca iubesti Spania? Nimica. Cut stiu eu cei mai mari tradatori din istoria au fost intodeauna persoane nascute in tara respectiva, nu strainii.

  noiembrie 12, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.