SUA anunță asistență suplimentară în Ucraina în valoare de 1 miliard de dolari

SUA anunță asistență suplimentară în Ucraina în valoare de 1 miliard de dolari

septembrie 7, 2023 0

SUA a anunțat noi fonduri substanțiale pentru Ucraina, după vizita fulger a secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken.

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat un nou pachet financiar pentru Ucraina, în valoare de peste 1 miliard de dolari. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, la Kiev.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a comunicat că țara sa a încheiat noi acorduri în domeniile politic, de apărare și umanitar. El a adăugat că sunt în curs de pregătire și alte înțelegeri, cu scopul de a întări forțele armate ale Ucrainei.

Într-un mesaj video, Zelenski a subliniat că Ucraina își intensifică eforturile pe scena internațională. „Avem noi înțelegeri în domeniile apărării, politicii și umanitare. De asemenea, ne propunem să avem o săptămână foarte activă în politica externă, pentru a întări moralul trupelor și al populației”, a spus Zelenski.

Rustem Umerov, noul ministru al Apărării al Ucrainei, a scris pe o platformă de socializare că conflictul cu Rusia nu este un fenomen recent. „Pentru mine și pentru tătarii din Crimeea, războiul cu Rusia a început cu secole în urmă”, a afirmat Umerov.

Antony Blinken a dezvăluit că pachetul de 1 miliard de dolari include 665,5 milioane de dolari pentru securitatea militară și civilă. Alte 300 de milioane de dolari vor fi direcționați către forțele de ordine din zonele eliberate ale Ucrainei, iar 100 de milioane de dolari vor fi alocati pentru nevoile militare pe termen lung ale țării.

SUA va oferi, de asemenea, 206 milioane de dolari pentru ajutor umanitar. Blinken a menționat că o parte semnificativă din acești bani va ajuta la relocarea celor peste șase milioane de ucraineni afectați de conflict. Pachetul include și echipamente de apărare aeriană și alte resurse militare.

SUA a alocat în total peste 43 de miliarde de dolari pentru asistența de securitate a Ucrainei de la începutul invaziei la scară largă în februarie 2022, conform lui Blinken. Aceste noi fonduri și acorduri subliniază angajamentul continuu al SUA și aliaților săi de a sprijini Ucraina în conflictul său prelungit cu Rusia.

 
 

Sursa: Newsinn

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.