Zelenski, mesaj de pe linia frontului: „Este foarte util să auzim de la cei care merg în luptă ce anume le lipseşte”

Zelenski, mesaj de pe linia frontului: „Este foarte util să auzim de la cei care merg în luptă ce anume le lipseşte”

septembrie 5, 2023 0

Ucraina a intrat în cea de 559-a zi de la debutul invaziei ruse, pe 24 februarie 2022. Contraofensiva ucraineană își menține zilele acestea avansul în zona Donețk și Zaporojie.

UPDATE 5:10 – Kim Jong-un s-ar putea întâlni cu Vladimir Putin, în Rusia, pentru a discuta despre furnizarea de arme pentru războiul din Ucraina

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, intenționează să călătorească în Rusia în această lună pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin pentru a discuta despre posibilitatea de a furniza Rusiei mai multe arme pentru războiul din Ucraina și despre alte forme de cooperare militară, potrivit unor oficiali americani și aliați, citați de The New York Times.

UPDATE 4:15 – Rusia a lansat cinci rachete şi 68 de lovituri aeriene vizând clădiri rezidenţiale

Clădiri rezidenţiale şi alte infrastructuri civile au fost lovite luni de o serie de lovituri ruseşti, potrivit Statului Major General al forţelor armate ucrainene, relatează CNN. Rusia a lansat cinci rachete şi 68 de lovituri aeriene, trase de 42 de ori de la sisteme de rachete cu lansare multiplă asupra poziţiilor trupelor ucrainene şi a altor zone populate, a precizat acesta pe Telegram.

UPDATE 3:18 – Zelenski, mesaj de pe linia frontului: „Este foarte util să auzim de la cei care merg în luptă ce anume le lipseşte”

Preşedintele Volodimir Zelenski a fost luni pe linia frontului, în Doneţk, în est, şi în regiunea Zaporojie, în sud, iar în discursul video nocturn adresat compatrioţilor, înregistrat în tren, a vorbit despre aceste vizite şi a spus că a vrut să audă personal de ce au nevoie soldaţii care luptă.

„Astăzi (luni – n.r.) sunt alături de soldaţii noştri toată ziua”, le spune compatrioţilor, din tren, Volodimir Zelenski, enumerând o serie de brigăzi cu care s-a întâlnit.

„Fiecare dintre ele este puternică. Sunt mândru de toate acestea. Şi vă mulţumesc pentru sinceritatea voastră, băieţi!”, a mai transmis Zelenski.

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.