Tariceanu, consultarile si anticipatele

mai 31, 2007 0

Ce ridicole si previzibile sint noile motive enuntate de Calin Popescu-Tariceanu pentru a nu lua in discutie ideea alegerilor anticipate! Ultima recolta de pretexte: anticipatele vor bloca activitatea institutiilor si, implicit, absorbtia fondurilor europene; anticipatele ne-ar dezbina, or acum, avem nevoie sa fim uniti, trebuie sa construim, nu sa dariman. Nu sariti pe mine; sint „argumentele” lui Calin Popescu-Tariceanu. 
Doua comentarii scurte aici. Primul: atunci cind participa plin de entuziasm la campania electorala pentru referendumul de demitere a lui Traian Basescu, Tariceanu nu s-a gindit nici o clipa ca, in felul acesta, poate, se pierd realmente energii inutile care ar putea fi consumate, da, gindind strategii eficiente pentru „absorbtia fondurilor europene”. Al doilea: ministrul pe care l-a Tariceanu l-a felicitat, in mai multe rinduri, si pe care il protejeaza in ciuda faptelor acestuia, la Tudor Chiuariu ma refer, este cel care, prin deciziile luate, a adus din nou deasupra Romaniei pericolul activarii clauzei de salvgardare; cine crede ca nu e asa, ar face bine sa citeasca atent declaratiile recente ale lui Ollie Rehn si Franco Frattini. Prin comparatie cu problema ipotetica a neputintei absorbtiei de fonduri europene (neputinta care nu are de-a face neaparat cu alegerile, ci inainte de orice, cu lipsa imaginatiei de a construi proiecte), problema regresului rapid al actului de justitie este reala si actuala.
Pe de alta parte, e explicabila decizia actualului premier de a organiza, calcind pe urmele lui TBasescu, consultari cu partidele. Tariceanu se teme si, de aceea, temporizeaza; consulatarile sint parte din aceasta tactica. Din pacate pentru PNL si pentru Tariceanu, e cam tirziu. Indiferent cit vor mai sta la guvernare (eu cred ca sint sanse mari sa nu mai stea mult), indiferent cite pretexte de a evita confruntarea cu electoratul vor mai inventa liberalii, situatia de acum nu poate dura la nesfirsit. PNL, Tariceanu, actualul leadership liberal nu s-a plasat intr-o zona favorabila lor; ba dimpotriva. Iar oamenii, tot mai multi, vad asta.  
PS. Conform EVZ, sondaj IMAS, proaspat, aburind- la intentia de vot: PD (53%), PSD (13%), PNL (10%), PNG (8%), PRM (5%), PC-in marja de eroare. Fara comentarii!  

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.