"Tata" Tariceanu are nervii la pamint. Am adaugat PS

iunie 7, 2007 0

„In final, ar trebui sa va amintesc, din nou, de respectarea Constitutiei, a intereselor Romaniei, dar dindu-mi seama ca e inutil, o sa va spun exact ce-i spun baietelului meu atunci cind nu e cuminte: Ai grija cum te porti! Daca nu poti face ceva util, stai in banca ta!”. Acesta este penibilul final al scrisorii pe care i-a trimis-o premierul Tariceanu presedintelui Basescu. Trec peste sugestiile care exista in acest text legate de modalitatea premierului de a intelege rolul patern si remarc o nervozitate excesiva in mesajul acestuia.
Nervozitatea nu e un accident izolat in iesirile lui Calin Popescu-Tariceanu. Astazi, in Parlament, prim-ministrul a fost din cale-afara de tensionat cu reporterii care ii puneau intrebari. Ieri, in interviul acordat Sabinei Fatti, in Romania libera, raspunsul lui Tariceanu la ultima intrebare a fost neobisnuit: desi era intrebat daca l-a chestionat pe Chiuariu de ce a vrut sa il inlocuiasca pe Tulus, CPTariceanu a raspuns sec intervievatoarei „a fost ultima intrebare”. De altfel, nervozitatea respondentului e evidenta pe tot parcursul interviului.
Mie mi se pare ca e dincolo de orice dubiu ca premierul e de citeva zile, un alt personaj politic – radical diferit de cel pe care diversi „strategi” au incercat sa il impacheteze pentru marele public. Tariceanu de acum e chiar mai nervos decit politicianul care se ratoia cu doi ani in urma la o batrina dintr-un sat inundat, spunindu-i ca nu poate sa ii construiasca un hotel.
Daca premierul mai are papion acum, atunci acesta este facut din nervii sai innodati. Ca si cum nu as sti raspunsul, intreb si eu: oare de ce? 🙂
     PS. Tariceanu, azi, in Parlament, catre Cezar Preda: „Bai, esti un timpit!”. Exact ce spuneam mai sus despre nervozitatea excesiva a primului-ministru. Si, in plus, ce nu am apucat sa spun: comportament mirlanesc are si actualul premier. Dovezile le aveti – nu imi cereti sa le repet. 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.