TB si o intrebare-cum ar trebui sa arate un PSD reformat?

septembrie 28, 2007 0

Seful statului baga din nou batul printre sipcile gardului la PSD si la PNL.
Despre social-democrati spune ca ar putea fi frecventabili „pentru o guvernare viitoare”, dar numai daca vor scapa de Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc si Adrian Nastase. Mai mult: Traian Basescu incurajeaza explicit un partid de stinga puternic, in numele „polarizarii” politice necesare si dorite de el. 
PNL, la rindul lui, nu a deraiat de tot in viziunea presedintelui si nici macar pentru 20-30 de ani, asa cum isi inchipuie Vasile Blaga. Traian Basescu ii vede pe liberali, din rindul carora il pune in paranteza pe Tariceanu, intr-o viitoare alianta „de dreapta”, linga PD si PLD.
Ideea care leaga ca un fir rosu toate aceste consideratii ale sefului statului in legatura cu partidele – mai ales in legatura cu PSD si PNL – trimite la reforma.
Reforma partidelor, trebuie sa recunoastem deschis, e un deziderat urgent. Reformarea partidelor nu e un fapt, iar pentru unele dintre ele, am indoieli ca ar fi macar un proces aflat la primele stadii de derulare.
In interviul de la TVR de joi seara, Traian Basescu pune insa problema reformarii celor doua partide in termeni minimalisti. Pentru a avea ALTCEVA in zona partidelor, e nevoie de mult mai mult decit de schimbarea sau trecerea pe linie moarta a unora dintre liderii acestora.   
A propos: pentru PD – partidul cu care, explicabil pina la un punct, seful statului se poarta ca si cu un ou -nu e suficient sa stea in pozitie de drepti ca sa pretinda ca este un partid modern.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.