TELEnovela continuă. Bonus: mogulul 3 al naţiunii

noiembrie 18, 2009 0

Băsescu a ieşit şi el cu declaraţii, după ce Voinescu şi Lăzăroiu au intervenit toată ziua pe tema mult-descîntatei şi finalmente anulatei întîlniri între principalii contracandidaţi. Cînd am auzit reluarea filmului evenimentelor de peste zi, m-am gîndit că e deja prea mult ca preşedintele – mă rog, candidatul – să reia a 50-a oară povestea. Dar altceva era de punctat:
1. Un atac la TVR şi la Alexandru Sassu, denumit al treilea mogul, din cauza comportamentului obedient faţă de Geoană şi al deciziilor arbitrare legate de întîlnire. Ca preşedinte, atacul e îndreptăţit, pentru că vorbim de televiziunea naţională publică, plătită de toţi, care a dat dovadă de un comportament lamentabil în campanie şi în organizarea acestei dezbateri. Ca şi candidat, Băsescu şi-a mai punctat o dată inamicii, într-un mod creativ, punînd o nouă temă în discuţie, dar cam atît.
2. Ce mi se pare mai interesant este că Băsescu a folosit amînarea de azi ca scuză pentru a-şi lua spaţiu de unul singur vineri seară, în ultima zi, ba chiar în ultimele ore de campanie posibilă în audiovizual. Raţionamentul e următorul: azi şi-a stricat programul ca să participe la o dezbatere ce nu a mai avut loc, mîine pleacă la Bruxelles şi nu poate amîna, timpii de antenă i-au fost oferiţi sub forma unei înregistrări pentru joi, dar acest lucru nu e acceptabil (pe drept cuvînt) pentru că după înregistrarea cu Băsescu urma să intre Geoană live,  aşa că preşedintele-candidat a solicitat apariţia ce i se cuvine live pentru vineri seară ! Şi uite cum s-au potrivit lucrurile, cu complicitatea copioasă a laşităţii lui Geoană, ca preşedintele să fie ultimul, probabil, care le rămîne pe retină privitorilor. Nu ştiu dacă e un factor decisiv sau nu, dar e un punctaj la imagine.
Mă întreb ce va face TVR, îi va da spaţiul solicitat sau nu ? Nici nu cred că mai contează, demersul e cel care face toţi banii…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.