Tia Serbanescu. NB!

septembrie 6, 2009 0

Din acel grup mare de intelectuali, jurnalişti, societate civilă unii dintre ei nu mai susţin principiile de care vorbeau?
Unii dintre ei fie nu le mai susţin cu aceleaşi argumente, fie au trecut, în mod cu totul uluitor, de cealaltă parte a baricadei. V-aţi fi imaginat vreodată, acum zece ani, că d-l Constantinescu se va înţelege bine cu d-l Iliescu şi că uneori discursurile lor pot să coincidă chiar în privinţa intelectualilor pe care îi căutau minerii d-lui Iliescu şi care, deşi sunt aceiaşi intelectuali care l-au susţinut pe d-l Constantinescu, sunt blamaţi acum fiindcă îl susţin pe d-l Băsescu? De-a lungul timpului, ei i-au susţinut însă pe toţi cei care se opuneau partidului de stânga, PSD, pentru că simţeau că ţara are nevoie de o forţă egală de dreapta pentru a nu ajunge sub dominaţia completă a unui partid.

Tia Serbanescu!
Bonus, Tia Serbanescu, despre dictatura:

În aceste emisiuni în care se înjură de dimineaţa până seara trăgându-se în aceeaşi ţintă, lunetiştii se plâng tot timpul că e dictatură. D-l Ciuvică e cel mai frecvent exemplu, face naveta de la o televiziune la alta şi una dintre jelaniile lui preferate se referă la Băsescu dictator de care trebuie neapărat să scăpăm. Sunt oameni tineri care se uită la televizor şi care nu l-au apucat pe Ceauşescu. D-l Ciuvică le induce acestor tineri ideea că în timpul dictaturii lui Ceauşescu aşa o fi fost: stăteam şi-l înjuram toţi pe Ceauşescu de dimineaţa până seara la TV şi dictatorul nu zicea nimic. Pe de altă parte, d-l Ciuvică în guvernarea d-lui Năstase n-avea unde să critice şi a fost silit să recurgă la un Armaghedon, din pricina căruia a fost săltat de pe stradă şi dus la arest. Atunci era democraţie, înţelegem noi. Acum poate să înjure liniştit de dimineaţa până seara, dar e dictatură. Ce să mai înţelegi din asemenea inversare şi falsificare totală a unor termeni ca libertate de exprimare şi dictatură?

AVEM TREABA!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.