Toni Grecu freedoneaza "a căzut guvernul". Despre nebunia cu poezia: „ca marinar, e un poet bun!”

octombrie 14, 2009 0

Toni Grecu era pe platouri, l-am sunat la vreo două ore după ce a căzut guvernul şi deja Divertişii aveau o melodie cu refrenul logic „A căzut guvernul”. A şi cîntat puţin la telefon, dar încă se puneau la punct versurile. Despre sound am aflat că „e un fel de Beyonce!”
L-am sunat însă ca să aflu mai ales cum a văzut toată nebunia declanşată de poezia cu mama a preşedintelui.

I-am povestit că n-am văzut emisiunea originală, la ProTV, dar buletinele de ştiri mi-au redat-o integral cu multe comentarii bonus. Citiţi rîndurile următoare cu multe „haha-uri” printre rînduri. Grecu a vorbit rîzînd, eu am scris în carneţel rîzînd. Am vrut sa ne ralaxam dupa motiune şi am căutat tatăl umorului politic…
Despre talk-show-uri şi analize: „Mie mi s-a părut o isterie complet gratuită dar care face foarte bine ideii de divertisment politic. M-a şi pufnit rîsul cînd am văzut cu cîtă seriozitate se discută emisiunea noastră de umor. S-a ajuns la analize pe text. Dar el nu e poet, e marinar. Şi ca marinar e un poet foarte bun. Mai adu-mi un marinar care să scrie aşa!”
Cum au simţit-o în platou? Toni Grecu spune că publicul a reacţionat foarte natural deşi e un public special, de televiziune, plătit ca să asiste şi ca să aplaude (asta am zis-o eu). „Ceea ce e foarte interesant, iar asta nu s-a văzut, am simţit-o noi în platou…. a fost reacţia publicului. Peste 100 de oameni din platou care au reacţionat după capul lor, nu mai ascultau de nimeni atunci. Băsescu ştie să facă atmosferă. Cînd a recitat poezia s-a creat o stare de emoţie, de atenţie mărită, nu ştiu cum să-ţi spun. Chiar şi cînd s-a emoţionat la sfîrşit, a fost foarte natural”
Cum l-a judecat el? „Mi s-a părut că s-a comportat ca un om normal. Şi îţi dau cuvîntul meu de onoare că nu s-a vorbit nimic înainte, nu s-a aranjat nimic, nu am stabilit nici o linie. Nici nu aveam timp!”
Cine mai vine la emisiune? „O să mai avem şi ceilalţi candidaţi principali, o să fie şi Oprescu. După aceea începe campania şi nu vom mai avea cum să-i luăm şi pe restul…”

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.